לחם מדהים ומהיר מתאים במיוחד לכריכים, טוסטים וכמעט כל דבר אחר. הוא יוצא תפוח מאוד ואוורירי בזכות השימוש ברוויון או לבן, יש לו קרום כיפי ותוכן רך ונעים. הכנה סופר פשוטה ומהירה ותוך קצת יותר משעה יש לכם כיכר לחם ריחנית ומהבילה. יש יותר מושלם מזה?

חומרים לכיכר לחם אחת גדולה
300 גרם רוויון או לבן (אשל או גיל) (כוס ורבע או גביע וחצי)
30 גרם חמאה רכה
450 גרם קמח (3 ורבע כוסות) – אפשר להחליף עד חצי בקמח מלא
1 כף סוכר
1 כפית מלח
7 גרם שמרים יבשים (כפית וחצי) או 20 גרם שמרים טריים (קצת פחות מקובייה או 2 כפות שמרית)
1 ביצה גודל L
- בסיר קטן מחממים מעט את הרוויון/לבן עם החמאה עד שהוא חמים למגע והחמאה נמסה
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ולשים עד שהבצק מתאחד
- ממשיכים ללוש כ-5 דקות לקבלת בצק אחיד. הבצק יהיה דביק ולא יתנתק מדפנות הקערה וזה בסדר
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומגלגלים לכדור
- מעבירים את הבצק לתבנית כיכר גדולה משומנת קלות 25X10 ס"מ ועמוקה
- מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-25 דקות
- בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות
- אופים כ-30 עד 40 דקות עד שהכיכר תפוחה וזהובה
- מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים כ-10 דקות, לאחר מכן מחלצים מהתבנית ומעבירים לרשת עד לצינון מוחלט של הכיכר
- שומרים בשקית או קופסה אטומה בטמפרטורת החדר 2-3 ימים
שלום דרור, תענוג גדול לקבל כל פעם מתכון שווה.
רק הערה, היום קוביות השמרים הן של 25 גרם, אולי כדאי לתקן את מה שכתוב במתכון.
תודה, עדכנתי!
היי, האם יעבוד גם יוגורט?