עוגיות גבינה

במסגרת שבוע העוגיות שלנו, לא רציתי לוותר על המסורת שלנו של עוגת גבינה בכל יום חמישי וחיפשתי רעיון לעוגיות שהמהות שלהן תהיה הגבינה. ככה הגעתי לרעיון של העוגיות האלה – עוגיות פריכות מבצק שמרים קליל ממולאות במלית גבינה כיפית ומפנקת. עוגיה, שמרים, גבינה – הטוב מכל העולמות…

חומרים לכ-40 עוגיות

370 גרם קמח (2 ושני שליש כוסות)
15 גרם שמרים טריים (2 כפות) או 5 גרם שמרים יבשים
200 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר (שליש כוס)
40 גרם חלב (4 כפות)
2 ביצים בגודל L
כפית מלח

למילוי:
250 גרם גבינת טוב טעם או גבינת ריקוטה
80 גרם סוכר (שליש כוס ועוד כף)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
1 חלמון
מעט תמצית וניל

  • שמים את כל החומרים של הבצק בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה כ-5-6 דקות במהירות בינונית
  • מתקבל בצק אחיד ומעט דביק שנדבק לדפנות הקערה
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומגלגלים אותו לכדור
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים (ואפשר גם ללילה)
  • מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ ולחצי מהם עושים חור באמצע בקוטר 4-5 ס"מ
  • מסדרים את העיגולים השלמים על גבי מגש עם נייר אפייה ומעליהם מסדרים בשכבה נוספת את העיגולים עם החור במרכז
  • מכסים במגבת או שקית גדולה ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כ-45 דקות. העוגיות לא יתפחו הרבה.
  • ממלאים כף מהמלית בכל עוגיה ומשטחים בעדינות
  • מברישים את השוליים של העוגיות במעט ביצה טרופה מעורבבת עם כף מים
  • מחממים תנור ל-180 מעלות טורבות ואופים כ-18-20 דקות עד להזהבה. מצננים וזוללים.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There is one comment

  1. אוסנת

    תודה על המתכון נראה נפלא (כמו תמיד…) חשבתי תמיד שבצק שמרים אוכלים מייד או מקפיאים..איך זה נשמר שבוע בטמפ החדר??

השאר תגובה