כשהילדים חוגגים יום הולדת, כל מה שצריך זה עוגת שוקולד טובה ופשוטה. אבל אם כבר עוגת שוקולד טובה אז שתהיה עוגת השוקולד הטובה בעולם – קלה מאוד להכנה, מלכלכת מעט כלים, מצופה בשוקולד איכותי והמון סוכריות ועם טעם ומרקם לא מהעולם הזה. ינון שחוגג היום יום הולדת ביקש לקשט אותה בהתאם לתאריך – יום העצמאות האמריקאי.

בקרו באינסטגרם שלנו ותמצאו סטורי שלב אחר שלב להכנת העוגה הזו. הכנתם? נשמח מאוד לראות. תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם…

מזל טוב לינון וגם 4 ביולי שמח!

חומרים לעוגה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

6 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס מים פושרים
כוס שמן
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
3 כפות אבקת קקאו
כוס מים רותחים

לציפוי:
150 גרם שמנת מתוקה (2/3 כוס)
150 גרם שוקולד מריר

  • מפרידים את הביצים ושמים את החלבונים בקערת מיקסר
  • מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה את הסוכר
  • ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף לבן ויציב מאוד
  • מוסיפים פנימה את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים בתערובת והתערובת מצהיבה
  • מוסיפים את המים הפושרים ולאחר מכן את השמן תוך כדי הקצפה
  • מערבבים יחד את כל האבקות – קמח, אבקת אפייה, אבקת קקאו ומוסיפים אל התערובת, מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת
  • מסיימים עם המים הרותחים ומערבבים עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה
  • משמנים את התחתית והדפנות של תבנית בקוטר המתאים. אם משתמשים ברינג אז משמנים את הדפנות שלו ועוטפים אותו היטב מלמטה בנייר אפייה ונייר כסף.
  • יוצקים את הבלילה אל הרינג או התבנית ואופים ב-170 מעלות כ-45-60 דקות, עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא יבש
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין (רצוי על רשת)
  • מחלצים את העוגה מהתבנית או הרינג ומעבירים לקרש חיתוך. באמצעות סכין מסירים את החלק העליון והמנופח של העוגה על מנת לקבל חלק עליון חלק וישר. הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה כך שהחלק החתוך למטה והחלק הישר שהיה בתחתית התבנית נמצא למעלה.
  • מכינים את הציפוי: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים על גבי השוקולד
  • יוצקים מיד את ציפוי השוקולד בשכבה אחידה על העוגה, לא נורא אם הוא נוזל מעט על הדפנות. אם לא רוצים שינזל, אז אפשר להחזיר את העוגה אל התבנית או הרינג לאחר החיתוך ולצפות אותה כשהיא שם.
  • נותנים לציפוי להתקשות במשך שעה לפחות ומפזרים סוכריות או קישוטי שוקולד באופן חופשי
  • מגישים ושומרים את העוגה בטמפרטורת החדר. העוגה תישמר עד שבוע בכלי אטום.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. Tiki

    היי
    אני אשמח להפוך את העוגה לטבעונית
    מה אפשר במקום ביצים ?

  2. ללי

    הי,
    האם 3 כפות קקאו בלבד מספיקות לצבע וטעם שוקולדי?
    תודה

    1. בייקרי 365

      כן

  3. אודליה

    גם את החומרים היבשים להוסיף תוך כדי הקצפה?

    1. בייקרי 365

      כן

  4. Yana Moldavski

    באיזה שמן כדאי להשתמש?

    1. בייקרי 365

      שמן קנולה, נייטרלי בטעם

  5. Orit

    האם ניתן להחליף את השמן בחמאה?

    1. בייקרי 365

      כן, חמאה מומסת

השאר תגובה