עוד סוג של עוגיות, הפעם מלוחות, שנתקלתי בהן בשיטוט שלי בשוק של נפולי שבאיטליה. העוגיות האלה נקראות טאראלי והן עשויות מבצק פריך המכיל גם שמרים אבל הם לא כאן למטרת התפחה אלא הם אלה שנותנים לעוגיות טעם, ארומה ומרקם יוצאי דופן, משהו שמזכיר קצת גריסיני או קרקרים פריכים. מוסיפים להן מלח, פלפל והמון שקדים קלויים ואז בכלל אי אפשר לעמוד בפניהם.
חומרים לכ-20 עוגיות בינוניות
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
8 גרם שמרים יבשים (כף מחוקה)
180 גרם מים (3/4 כוס)
170 גרם חמאה רכה
20 גרם מלח (1 כף)
כפית דבש
כפית פלפל שחור גרוס
200 גרם שקדים שלמים לא קלופים
- מסדרים את השקדים על מגש וקולים בתנור ב-180 מעלות כ-8 דקות. מצננים וקוצצים גס חלק מהשקדים.
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד השקדים ומערבלים עם וו לישה רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק – חשוב מאוד לא להמשיך לעבד את הבצק יותר מכך
- מוסיפים את השקדים ומערבבים ערבוב קצר מאוד עד שהם נטמעים בבצק. יותר נוח לעשות זאת ביד על משטח העבודה ולא במיקסר
- מחלקים את הבצק ל-20 חלקים במשקל 60-70 גרם כל אחד
- מחלקים כל חלק לשני חלקים ומגלגלים כל חצי לגליל באורך כ-8 ס"מ
- מלפפים את שני הגלילים סביב זה וסוגרים אותם לצורת טבעת
- מסדרים את כל הכעכים על גבי שני מגשים עם נייר אפייה ומניחים מכוסה בטמפרטורת החדר כשעה. הבצק לא יתפח אבל השמרים עדיין יעשו את העבודה שלהם
- אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות ואפשר אפילו יותר אם רוצים אותם יותר קשים וקראנצ'יים
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע
תודה, שמרים יבשים ?
כן
היי.
אקדים ואומר שכיף גדול לעקוב אחריך ולהכין את.המתכונים שלך.
שנית, יש סיכוי שהמתכון הזה יעבוד עם קמח קוסמין?
נראה לי שכן. זה דומה לקרקר ולא דורש גלוטן או משהו כזה, אז לדעתי יעבוד כמעט עם כל קמח. תודה!!
היי דרור
נהנית מאד המתכונים שלך👍אתה חושב שהמתכון יכול להיות בסיס לעוגה עם תוספת של קרם מעליו?
שבת שלום, ניצה
זה נראה לי בצק פחות מתאים לזה והוא גם מלוח
היי,
הכנתי את העוגיות האלו, הם לא יצאו לי פריכות, המקרם שלהם יצא כמו לחם דחוס…
אני משערת שעשיתי משהו שגרם לשמרים לעבוד – השאלה מה זה יכול להיות?
אולי חיכית יותר מדי זמן בחוץ?
היי. תודה על המתכון.
יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה?
לא ניסיתי, אבל לדעתי המתכון יעבוד גם עם שמן
החלפת את הלארד בחמאה, זה אולי יגרום לעוגייה הזאת להיות כשרה, אבל איבדת חלק משמעותי בטעם. רצוי לחדד את ההבדל מול המקור
מסכים לגמרי!