אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות הוא למצוא מתכונים וצילומים מרחבי הרשת של אנשים יצירתיים שעוד לא התפרסמו ולתת להם את הבמה שמגיעה להם. היום אנחנו יוצאים לדרך עם שבוע השמרים והאפייה שלנו ואין יותר מתאים מהמתכון הבא בשביל לפתוח את השבוע. לחם הצימוקים המלא הזה שמכינים במהירות ובקלות ללא לישה ואופים בסיר הוא יצירה של ענבל ששונוב. אז הצטרפו אליי ופרגנו בענק לעמוד האינסטגרם שלה העונה לשם @__bakely__
רוצים גם להופיע בפינת האורח שלנו עם המתכון המיוחד שלכם? תייגו אותנו ביצירות שלכם בפייסבוק ובאינסטגרם.

300 גרם קמח חיטה מלאה
200 גרם קמח לחם
10 גרם מלח
4 גרם שמרים יבשים
2 כפות סילאן
450 מ״ל מים
3/4 כוס צימוקים
1/4 כוס קינואה לבנה/אדומה
מעט מלח גס מתובל לפי טעמכם
מעט סומק
- בקערה מערבבים עם כף את הקמחים, הקינואה והשמרים. מוסיפים את המלח והסילאן.
- מוסיפים לקערה מים וצימוקים ומערבבים עד שנהיה בצק אחיד (אין צורך ללוש).
- סוגרים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח ל12 שעות.
- מניחים נייר אפייה ועליו בוזקים הרבה קמח. שופכים את הבצק (הוא טיפה נוזלי לא לחשוש) לנייר האפייה.
- בלי להוציא את האוויר מהבצק, נקפל את הבצק מכל קצה למרכז הכדור ואז נהפוך את הכדור, כך שנקבל חלק עליון חלק ויפה.
- מפזרים מעט קמח על חלקו העליון של הבצק, סומק ומעט מלח גס מתובל.
- נותנים לבצק לנוח על השיש כאשר הוא מכוסה בניילון נצמד/ מגבת למשך שעה וחצי.
- בחצי השעה האחרונה של התפיחה, נחמם את התנור ל230 מעלות, ונכניס סיר עם המכסה לשליש התחתון של התנור, למשך 20 דקות.
- נחרוץ את הלחם, בזהירות, בצורת איקס.
- נוציא את הסיר לשיש, נפתח את המכסה, נכניס את הבצק לסיר (יחד עם נייר האפייה), נסגור את הסיר ונכניס לתנור למשך חצי שעה.
- אחרי חצי שעה נוריד את חום התנור ל180 מעלות, נפתח את הסיר, ונאפה עוד 20 דקות.
- הלחם מוכן! נצנן את הלחם למשך שעה-שעתיים על מגש רשת, נפרוס ונאכל.
היי,נראה מעולה.
אשמח להסבר איך מקפלים בלי להוציא אויר?
מושכים מהקצוות אל המרכז ומקפלים כמו מעטפה