תתכוננו לעוף לשמיים. הקינוח המושלם הבא הוא בהשראת קינוח תירס מפורסם שיצר השף אנריקה אולברה עבור המסעדה המקסיקנית קוזמה שבניו יורק. המסעדה משובצת כבר שנתיים בדירוג היוקרתי של חמישים המסעדות הטובות בעולם ובהחלט שווה ביקור כשתוכלו להרשות לעצמכם להגיע שוב אל העיר ללא הפסקה. בינתיים, אנחנו כאן כדי להביא את הקינוח המדהים הזה אליכם הביתה.

כיפות המרנג הסדוקות האלה עשויות עם קליפות של תירס. כן, אתם קוראים נכון, עם העלים הירוקים-חומים שעוטפים את התירס מבחוץ והם נותנים לו את הצבע האפור וטעם וריח משוגעים. בפנים קרם שמנת חמוצה ווניל וקרם תירס מתוק מדהים. השילוב של הכל ביחד הוא מיוחד, מפתיע ושונה מכל מה שטעמתם.

ההכנה מאוד לא מסובכת ואם החלטתם לפנק את עצמכם ולהכין, נשמח מאוד לראות. תייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם.

חומרים לכ-9 יחידות

למרנג קליפות תירס:
קליפות משני קלחי תירס
3 חלבונים מביצים בגודל L
180 גרם סוכר (3/4 כוס)

  • מסדרים את קליפות התירס על מגש וקולים אותם בתנור ב-230 מעלות כ-15-20 דקות עד שהם משחימים מאוד. מצננים.
  • טוחנים את הקליפות לאבקה דקה במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת על מנת לסנן חתיכות גדולות שלא נטחנו
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה ומתחילים להקציף. כאשר מתחיל לעלות הקצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב מאוד
  • מקפלים כפנימה 3 כפות מאבקת הקליפות הקלויות (את השאר שומרים בצד להרכבה)
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק (אפשר גם בלי), מזלפים כיפות בקוטר 6-7 ס"מ על גבי מגש עם נייר אפייה ומשאירים אותם בצד כשעה-שעתיים להתייבש
  • מייבשים בתנור ב-90 מעלות כ60-75 דקות. מצננים ושומרים בצד עד להרכבה.
צילום: שני קיטלרו

קרם שמנת חמוצה:
100 גרם מסקרפונה
150 גרם שמנת חמוצה
150 גרם שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
מעט תמצית וניל

  • מכינים את הקרם סמוך ככל הניתן להרכבה
  • מקציפים יחד את כל החומרים לקצפת יציבה

קרם תירס:
גרעיני תירס משני קלחים (אפשר גם להשתמש בתירס מקופסת שימורים אבל עדיף תירס טרי)
150 גרם חלב (2/3 כוס)
180 גרם שמנת מתוקה (1) (3/4 כוס)
1 כף סוכר
קמצוץ מלח
120 גרם שמנת מתוקה (2) (1 כוס)
50 גרם מסקרפונה

  • בסיר שמים את גרעיני התירס הטריים עם החלב, השמנת המתוקה (1), המלח והסוכר ומבשלים כ-15-20 דקות עד שהגרגירים מתרככים. מסירים מהאש ומצננים.
  • טוחנים את התערובת במעבד מזון לקבלת מחית ומעבירים דרך מסננת על מנת להיפטר מחתיכות מוצקות ולהישאר עם קרם תירס חלק
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) ואת המסקרפונה לקצפת רכה ומקפלים אל תערובת התירס לקבלת קרם חלק. שומרים במקרר עד להרכבה.

הרכבה:

  • סודקים בעדינות את כיפות המרנג ושוברים אותם בעדינות לשני חצאים
  • מזלפים או שמים עם כף על צלחת מעט מהקצפת-שמנת-חמוצה ומניחים מעל את שני החצאים של המרנג
  • מזלפים במרכז וכלפי חוץ את קרם התירס
  • מפזרים מעל מעט אבקה של קליפות תירס קלויות
צילום: שני קיטלרו

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אורית

    שבוע טוב. הכנתי!
    קינוח בהחלט מפתיע.
    קרם התירס יצא לי די נוזלי .ולא במרקם קרמי ( אשמח לנסות להבין מדוע?)
    אז רק זילפתי מעל קרם השמנת חמוצה
    הקפאתי את הקינוח כדי לראות איזה טעם יהיה לזה. הטעם של התירס בקרם התירס פחות מורגש לאחר ההקפאה.

    1. בייקרי 365

      איזה כיף לשמוע. עם המסקרפונה הקרם אמור להתייצב. אולי צריך עוד קירור לפני ההרכבה.

השאר תגובה