ברעיון לדניש הזה נתקלתי אצל אופה חבר באינסטגרם ברי יוגב שרוקח כל מיני מאפים יפהפיים ומטורפים. זה מיד עשה לי חשק להכין כזה ועוד התיישב לי בול על התכנית שלי להוציא לפועל שבוע של מתכונים בהשראה לטינית. אז ישבתי ורקחתי מתכון לדניש במילוי קרם תירס מתוק מקומי, מיקס גבינות, ליים ופלפל צ'ילי. אתם חייבים כזה עכשיו.

הכנתם דנישים כאלה? נשמח לראות! תייגו אותנו בפייסבוק ובאינסטגרם

חומרים ל-18 דנישים

לבצק:
1 חבילה בצק שמרים-עלים מופשר על פי הוראות היצרן
או
1 מתכון בצק שמרים-עלים שמכינים לבד בבית לפי המדריך המלא שלנו

למלית:
גרעיני תירס טריים משני קלחים, רצוי מזן גילי (אפשר גם להשתמש בגרעיני תירס קפואים או מסוננים מקופסת שימורים)
3/4 כוס חלב
3/4 כוס שמנת מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
1 חבילה גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם גבינה קשה מגוררת (אנחנו השתמשנו בפרמזן אבל אפשר להחליף לפי הטעם)
מיץ וגרידה מליים אחד
חצי כפית אבקת צ'ילי (אופציונלי)

  • להכנת המלית, שמים את גרעיני התירס בסיר עם החלב והשמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15-20 דקות עד שהגרעינים מתרככים מאוד. מצננים.
  • מעבירים את תערובת התירס למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה (אפשר גם להשאיר אותם שלמים אם רוצים.
  • מערבבים את התירס עם כל שאר החומרים של המלית ושומרים בצד
  • פותחים את הבצק המרודד וחותכים אותו לריבועים ברוחב 10 ס"מ
  • בכל ריבוע בערך כ-1 ס"מ מהשוליים עושים שני חתכים בצורת האות ר' אבל לא חותכים עד הסוף כך שהקווים לא ייפגשו
  • מקפלים את שני החתיכות אחת מעל השנייה, כל אחת לכיוון הנגדי ומהדקים. כך מקבלים ריבוע פנימי למילוי ומעין שני קפלים בשני קצוות נגדיים של הריבוע
  • מסדרים את הריבועים המוכנים על מגשים עם נייר אפייה ושמים במרכז כל אחד מהם כף גדושה של המלית
  • מכסים עם שקית גדולה ונותנים להם לתפוח כשעה עד שעה וחצי
  • מברישים את הבצק החשוף בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות
  • מצננים מעט ומגישים. את מה שנשאר שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה