סוגרים את השבוע הלטיני שלנו עם קינוח שמגיע היישר מקטלוניה שבספרד – קרם קטלאן. הקינוח מזכיר קרם ברולה, ולא בכדי הוא מכיל את אותם מרכיבים בדיוק, ההבדל הוא שקרם הברולה בדרך כלל עובר הסמכה בתנור בעוד קרם הקטלאן עובר הסמכה על ידי בישול בסיר. כאן אנחנו מביאים אותו בגרסה קיצית וטרופית עם אננס ועיטורי אוכמניות.

הכנתם קרם קטלאן או מתכון לטיני אחר שלנו השבוע? שתפו אותנו – תייגו אותנו או כיתבו לנו בתגובות בפייסבוק ובאינסטגרם.

חומרים לכ-4 כלים בינוניים (זוגיים) או 8 קינוחים קטנים (אישיים)

500 גרם שמנת מתוקה (שני מיכלים או שתי כוסות)
80 גרם מחית או מיץ אננס (אפשר לגוון עם מחית אחרת) (1/3 כוס)
מעט תמצית וניל
6 חלמונים מביצים בגודל L
60 גרם סוכר (רבע כוס)

להגשה:
סוכר דמררה
אוכמניות טריות או קפואות

  • שמים את השמנת, הווניל ומחית האננס בסיר ומביאים לסף רתיחה
  • בינתיים מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי יציקה בהדרגה של השמנת החמה על החלמונים תוך כדי ערבוב
  • מחזירים את התערובת אל הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהקרם מסמיך תוך כדי ערבוב מתמיד
  • מסירים את הקרם מהאש ומעבירים לכלים זוגיים או אישיים חסיני חום, גובה הקרם בכלי צריך להיות כ-1-1.5 ס"מ
  • מכסים את הכלים בניילון נצמד או נייר כסף ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה
  • לפני ההגשה מפזרים על פני הכלי מעט סוכר דמררה ושורפים אותו עם ברנר
  • מעטרים באוכמניות טריות או קפואות ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. יעל וייסמן

    היי אשמח לדעת כמה זמן אפשר להכין מראש

    1. בייקרי 365

      3-4 ימים לפני כל עוד אין סוכר שרוף למעלה

השאר תגובה