עוגה מפנקת במיוחד המורכבת משכבות עוגת שמן זית וקינמון אוורירית שמכינים בזריזות בקערה אחת, ריבת רימונים בדבש (של פתורה) ושטרויזל שקדים. לטאץ' המושלם מוסיפים גם ציפוי עדין של קרם סוכר ומקבלים עוגה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה. מסוג העוגות שמכינים בדקות ומחסלים בשניות…
הכנתם את העוגה המושלמת הזאת? נשמח לראות! תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם.

חומרים לעוגה בתבנית אינגליש קייק (עדיף תבנית קצת יותר רחבה ועמוקה)
לעוגת שמן זית וקינמון:
220 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס דחוסה)
180 גרם שמנת חמוצה (3/4 כוס)
2 ביצים גודל L
85 גרם שמן זית (רבע כוס)
כפית תמצית וניל
250 גרם קמח
1 כפית קינמון
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
160 גרם ריבת רימונים בדבש (אפשר להחליף בכל ריבה אחרת לפי הטעם)
לשטרוזיל:
60 גרם שקדים פרוסים (חצי כוס)
50 גרם קמח (רבע כוס)
50 גרם סוכר חום בהיר (4 כפות)
חצי כפית קינמון
רבע כפית מלח
60 גרם חמאה
לזיגוג סוכר (אופציונלי):
60 גרם אבקת סוכר
1 כף חלב
- מתחילים בהכנת השטרויזל: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים יחד עם האצבעות עד לקבלת פירורים גסים. אפשר גם להכין את השטרויזל באותו אופן במיקסר עם וו גיטרה. שומרים בצד עד להרכבה.
- בקערה גדולה טורפים יחד את הביצים עם הסוכר, השמנת החמוצה, השמן ותמצית הווניל
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל האבקות ומקפלים אותה אל תערובת הביצים
- משמנים תבנית בגודל הרצוי ויוצקים שליש מהתערובת אל התבנית
- מדללים את הריבה בכף או שתיים של מים (אפשר גם לחמם כמה שניות במיקרוגל) ומורחים שכבה דקה של כמחצית מהריבה על הבלילה
- יוצקים שליש נוסף מהבלילה אל התבנית ומעליה עוד שכבה דקה של יתרת הריבה
- מסיימים עם השליש האחרון של התערובת ומפזרים מעל את השטרויזל המוכן
- אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות ואז מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות עוד כ-30-40 דקות עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי
- מצננים ומחלצים מהתבנית
- מערבבים יחד את חומרי הזיגוג אם מתשמשים ויוצקים אותו על החלק העליון של העוגה
- שומרים את העוגה בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע