אני ותבניות האפייה החדשות של עדי ניסני זה סיפור אהבה ממבט ראשון. איך שראיתי אותן התאהבתי ואיך שהגיעו לידיי ישר התחלתי לחשוב מה אני הולך להכין בהן. הדבר הראשון שקפץ לי לראש הוא להכין בתבנית הגדולה עוגה חגיגית ומתובלת עם המון אגסים מבושלים ביין ופירות יער שיזדקרו להם כמו מגדלים. עוגה חגיגית ויפהפייה ויחד עם זאת קלה להכנה ולא דורשת כלים או מצרכים מיוחדים.
בגלל שכל כך אהבתי את התבניות האלה, אני מאוד רוצה שגם לכם יהיו אותן. אז עכשיו יש מבצע מיוחד וחגיגי של 10% הנחה על כל סדרת האפייה של עדי ניסני. פשוט נכנסים לאתר, מוסיפים את המוצר שרוצים לעגלת הקניות ומשתמשים בקוד הקופון bakery365.
קניתם את התבניות במבצע המיוחד שלנו? הכנתם את העוגה הזאת או עוגה אחרת מהאתר? נשמח מאוד לשמוע מכם. תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם או כיתבו לנו כאן באתר.

חומרים לעוגה בקוטר 26-27 ס"מ
לאגסים מבושלים ביין ופירות יער:
7 אגסים, רצוי חצי בשלים
1 כוס מים
חצי כוס מחית פירות יער או מיץ אגסים או מיץ תפוזים
חצי כוס דבש
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כוס רום או ברנדי
1 בקבוק (750 מיל) יין אדום יבש (מרלו עובד מצויין)
2 כפות פירות יער טריים או קפואים (אפשר לוותר או להחליף בגרידת מתפוז אחד)
1 כפית תמצית וניל
2 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס (אופציונלי)
4 יחידות תבלין ציפורן שלם (אופציונלי)
3 גרגירי פלפל אנגלי שלם (אופציונלי)
- מקלפים את האגסים מבלי להוריד את הגבעול העליון שלהם
- באמצעות מגלען או כפית מוציאים את הליבה של האגס ומשתדלים להוריד כמה שפחות מהבשר של האגסים
- שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומביאים לסף רתיחה, מוסיפים פנימה את האגסים ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה עד שהאגסים מתרככים
- מוציאים את האגסים בעדינות לקערה נקייה ויוצקים עליהם את הסירופ מהסיר. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.
- מסננים את האגסים מהסירופ ושומרים בצד להרכבת העוגה, את הסירופ שנותר אפשר לשמור במקרר להכנת סיבוב נוסף.
להכנת העוגה:
400 גרם סוכר (2 כוסות)
225 גרם שמן קנולה (1 כוס)
3 ביצים גודל L
120 גרם שמנת חמוצה (חצי כוס) (אפשר להחליף בחצי-חצי יוגורט+שמנת מתוקה)
גרידה מתפוז אחד
1 כפית תמצית וניל
375 גרם קמח (3 כוסות)
1 כפית מלח
1 כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפייה
240 גרם רוויון או יוגורט או חלב (1 כוס)
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 26-27 ס"מ
- בקערה טורפים יחד את הביצים, הסוכר, השמן, השמנת החמוצה, גרידת התפוס והווניל
- בקערה נפרד מערבבים יחד את הקמח, המלח הקינמון ואבקת האפייה
- מקפלים את תערובת הקמחים והרוויון לסירוגין אל תערובת הביצים כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח. רצוי לערבב כמה שפחות.
- יוצקים את התערובת אל התבנית ומשטחים בעדינות
- מסדרים מעל את האגסים כשהם עומדים כלפי מעלה
- אופציונלי: אם רוצים להבטיח שהאגסים יישארו עומדים אז ניתן לנעוץ שיפוד בשליש העליון של האגסים ולהשעין את השיפוד על שולי התבנית במהלך כל האפייה

- אופים ב-180 מעלות כשעה וחצי עד שעה ו-45 דקות. בערך בחצי הדרך מכסים את החלק העליון של העוגה בנייר כסף על מנת שלא תשחים יותר מדי. מוודאים שהעוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לחלוטין. אפשר להגיש את העוגה בתבנית או לחלץ אותה מהתבנית ולהגיש על צלחת הגשה גדולה.
- העוגה תישמר בחוץ כיומיים-שלושה או עד שבוע במקרר