הטארט היפהפה והמטורף הזה פשוט אי אפשר לעמוד בפניו. הוא שוקולדי, הוא קרמי, הוא קרמלי והוא גם טיפונת מלוח. טארט שוקולד מריר וקרמל מלוח הוא לגמרי הקינוח שאתם חייבים לעצמכם עכשיו ולנו יש את המתכון המנצח. אגב, מחקרים מראים שיש סיבה מדעית אמיתית למה אנחנו לא מסוגלים להפסיק לאכול קרמל מלוח. מסתבר שטעמים מתוקים, מלוחים ושמנוניים משפיעים בצורה ניכרת על מרכזי העונג שבמוח. בקרמל מלוח יש את שלושתם אז הוא מפעיל את קסמיו עלינו וגורם לנו לרצות עוד ועוד. חובה להיזהר!

בצק:
260 גרם קמח
30 גרם אבקת קקאו
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת קקאו וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
  • מרפדים רינג בקוטר 20-22 ס"מ ומקפיאים לחצי שעה לפחות
  • אופים ב-160 מעלות כ-15-20 דקות. יהיה קצת קשה לדעת שהטארט מוכן, אבל בודקים על ידי נגיעה בעדינות עם האצבע שהבצק יבש.

גנאש שוקולד מריר:
220 גרם שמנת מתוקה
45 גרם חלב
220 גרם שוקולד מריר
45 גרם חמאה

  • בסיר שמים את השמנת והחלב ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על גבי השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נטמעת בתערובת
  • יוצקים את הגנאש בשכבה אחידה אל הטארט
  • מעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות

זיגוג קרמל מלוח:
50 גרם סוכר לקרמל
75 גרם סוכר לסירופ
175 גרם מים
7 גרם פקטין NH
מעט מלח ים עדין

  • בסיר שמים את המים ומתחילים לחמם
  • במקביל מערבבים את הסוכר לסירופ עם הפקטין והמלח ומוסיפים אל המים תוך כדי טריפה
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה. מסירים מהאש ושומרים בצד.
  • בסיר נקי שמים את הסוכר לקרמל ומבשלים על אש בינונית ללא ערבוב עד לקבלת קרמל בצבע ענברי עמוק
  • מערבבים יחד את הסירופ והקרמל
  • יוצקים על גבי הטארט ומיישרים במהירות (ייתכן ולא צריך להשתמש בכל הכמות)
  • מעבירים למקרר להתייצבות ומקשטים במעט חתיכות שוקולד ובאבקת קקאו
  • שומרים את העוגה במקרר עד 4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 11 תגובות

  1. רונית

    מה אפשר לשים במקום פקטין?

    1. בייקרי 365

      3 גרם ג'לטין מושרים ב-15 גרם מים

  2. אלונה

    היי, האם אפשר להחליף את השוקולד מריר לשוקולד חלב בגנאש?

    1. בייקרי 365

      אפשר, אבל אז צריך להוסיף עוד 20% שוקולד

  3. רותם

    הכנתי ויצא מושלם! רק הבצק יצא לי לגודל של תבנית פאי עגולה 28 וגם מלית הגנאש. רוטב הקרמל לא הספיק לתבנית 28 אלא ל 26 בערך.

    1. בייקרי 365

      כן, כמות הבצק במתכון קצת גדולה. אפשר להקפיא את מה שנשאר.

  4. רז

    אפשר להשתמש בפקטין רגיל ? מה יהיה ההבדל ?
    יש הבדל במרקם בין הפקטין nh לאופצייה עם הג'לטין ?

    1. בייקרי 365

      אפשר להשתמש בפקטין רגיל, המרקם יהיה קצת אחר וחייבים לעבוד איתו מהר כי לא ניתן לחמם אותו בחזרה
      יש הבדל במרקם בין הגרסה עם הפקטין לגרסה עם הג'לטין

  5. תאיר

    היי! במצרכים לגנאש לא כתוב אם זה גרם או מ"ל.

  6. אורלי דניאל-חיים

    אחרי ערבוב של שתי המסות לציפוי, זה יצא מאוד נוזלי. לשפוך כמו שהוא?

    1. בייקרי 365

      כן, זה יתקשה במקרר

השאר תגובה