בראוניז או בלונדיז? למה לבחור כשאפשר להכין את שניהם יחד. שדרוג מפתיע לחיתוכיות הבראוניז הרגילות עם שכבת בלונדיז מדהימה ועיטורים של שברי לוטוס. עשיתי לא מעט ניסויים על מנת להגיע לתוצאה המושלמת, כזו שנותנת מעט פריכות מבחוץ והמון פאדג'יות מבפנים. ובינתיים הניסויים זכו כאן להצלחה והילדים מבקשים את העוגה הזאת עכשיו כל הזמן…

חומרים לתבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ

שכבת בראוניז פאדג'
75 גרם חמאה
115 גרם שוקולד מריר
50 גרם סוכר חום כהה
20 גרם אבקת קקאו
מעט תמצית וניל
מעט מלח
2 ביצים מופרדות
70 גרם סוכר לבן
20 גרם קמח

  • ממיסים את החמאה והשוקולד יחד במיקרוגל בפולסים
  • מערבבים פנימה את הסוכר החום הככה, אבקת הקקאו, הווניל, המלח והחלמונים
  • בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב כ-3-4 דקות
  • מקפלים את המרנג אל תערובת השוקולד
  • לבסוף מקפלים פנימה את הקמח
  • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת קלות ומיישרים
  • אופים ב-170 מעלות 15 דקות ומוציאים. מייד יוצקים מעל את שכבת הבלונדיז וממשיכים באפייה על פי ההוראות שבהמשך

לבלונדיז:
150 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
מעט מלח
130 גרם חמאה מומסת
150 גרם סוכר חום בהיר
2 ביצים
מעט תמצית וניל
5-6 עוגיות לוטוס שבורות לחתיכות גדולות

  • מקציפים את החמאה והסוכר החום לתערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומקפלים אל התערובת
  • יוצקים על גבי שכבת הבראוניז כשהיא חצי אפוייה ועדיין חמה. מעטרים בשברי עוגיות לוטוס.
  • אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. פני העוגה צריכים להיות חלקים ומבריקים. רצוי להימנע מאפיית יתר.
  • מוציאים מהתנור ומצננים. חותכים לקוביות. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה