עוגיות מולסה מתובלות משתדכות כאן בצורה מושלמת למילוי שוקולד בלונדיני לקבלת עוגיית הסנדוויץ' הכי מיוחדת שזכיתם לאכול בתקופה האחרונה. הן מעט קריספיות מבחוץ, פאדג'יות מבפנים וקרמיות בזכות המלית המדהימה. אל תוותרו על המולסה שנותנת לעוגיות צבע, ריח, טעם ומרקם מיוחדים ביותר. ולאוהבי הקפה, יש גם גרסת קפה מושלמת…

חומרים לכ-20 עוגיות

350 גרם קמח (2 ורבע כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
5 גרם קינמון (1 וחצי כפיות)
חצי כפית ג'ינג'ר יבש טחון
(אפשר להחליף את הקינמון והג'ינג'ר בכפית קפה טחון או קפה נמס)
חצי כפית מלח
170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם מולסה (3 כפות) (אפשר להחליף בדבש, אבל ממש מומלץ לרכוש. ניתן להשיג בסופרים ובחנויות טבע)
100 גרם סוכר לבן + עוד קצת סוכר לגלגול העוגיות
1 ביצה גודל L

למילוי:
15 גרם חמאה
170 גרם שוקולד לבן מקורמל (דולסי או אחר)
180 גרם שמנת מתוקה (3/4 כוס)
(אם רוצים טעם של קפה אפשר להוסיף 1 כפית קפה נמס לשמנת)
חצי כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח

  • מערבבים יחד את הקמח עם אבקת האפייה, התבלינים והמלח (והקפה אם משתמשים)
  • בקערת מיקסר שמים את החמאה עם תערובת הקמח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים כדקה
  • טורפים יחד את הביצה והמולסה (או הדבש) ומוסיפים אל המיקסר, מערבלים רק עד שהבצק מתאחד
  • מכסים את הבצק ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות ואפשר לכמה שעות
  • בינתיים, מכינים את המילוי: שמים את השמנת המתוקה, הווניל והמלח (והקפה אם משתמשים) בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים את התערובת על גבי השוקולד ומערבבים היטב לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין בגנאש
  • מכסים את הגנאש בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
  • מחלקים את הבצק ל-40 כדורים שווים (במשקל 20 גרם כל אחד בערך)
  • מצפים את הכדורים בסוכר מכל הכיוונים ומסדרים אותם מרווחים על גבי מגשים עם נייר אפייה
  • אופים כל מגש ב-170 מעלות כ-7 דקות. גם אם הן לא נראות לכן אפויות עד הסוף, חשוב לא להתפתות ולא לאפות אותן יותר מכך. אנו רוצים שמרכז העוגייה יישאר פאדג'י ונמס בפה. מצננים.
  • מחלקים את העוגיות לזוגות שהן בערך באותו גודל. מניחים במרכז אחת מהעוגיות כף מהמילוי ומניחים מעל את העוגייה השנייה. מהדקים בעדינות בתנועה סיבובית.
  • אם המילוי עדיין מעט נוזלי, מעבירים את העוגיות המוכנות לשעה במקרר להתייצבות
  • שומרים את העוגיות בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה עד שבוע

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מיכל

    נראה מעולה! אך האם אפשר לשמור את העוגיות עם גנש (שמנת מתוקה) בחוץ שבוע?!

    1. בייקרי 365

      כן, לא תהיה בעיה

השאר תגובה