עוגיות שוות בצורת פרעצל העשויות מבצק עלים וממולאות בקרם שקדים. מברישים במעט סירופ סוכר ומעטרים במעט שקדים קצוצים ומקבלים ניחוח צרפתי במראה גרמני. אין יותר כיף מזה!

לבצק:
1 חבילה בצק עלים חמאה מופשר על פי ההוראות שעל האריזה

קרם שקדים:
85 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
130 גרם אבקת שקדים (כוס ושליש)
1 ביצה גודל L
70 גרם קמח (חצי כוס)
רבע כפית מלח

סירופ סוכר:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים

  • אם בא לכם להשקיע, אז אתם מוזמנים להכין את בצק העלים בעצמכם. ההכנה לא מאוד מסובכת ורק דורשת קצת סבלנות ויש לנו את המדריך המושלם בשבילכם ממש כאן…
  • מכינים את קרם השקדים: בקערת מיקסר (אפשר באותה קערה שבה היה הבצק) שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית
  • מוסיפים פנימה את הביצה ולאחר מכן את אבקת השקדים, המלח והקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה
  • הערה: אני אוהב להשתמש בשקדים לא קלופים, לקלות אותם 8 דקות ב-180 מעלות, לצנן ולטחון לאבקה. טעם השקדים הרבה יותר מורגש ככה בעוגה.
  • מכינים סירופ סוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה . מוודאים שכל הסוכר נמס ומסירים מהאש. מצננים.
  • להרכבה: חותכים את הבצק לשני ריבועים בגודל 25X25 ס"מ ומניחים כל אחד על גבי מגש עם נייר אפייה
  • מורחים שכבה דקה של קרם שקדים על ריבוע בצק אחד ומניחים מעל ריבוע בצק שני, מהדקים בעדינות
  • חותכים את הבצק לרצועות בעובי כ-1-2 ס"מ ומגלגלים כל רצועה למעין בורג (פשוט מגלגלים אותה על עצמה)
  • מכל בורג מקפלים את שני הקצוות אחד על השני ומהדקים אל המרכז
  • מניחים את כל הפרעצלים על מגש עם נייר אפייה ומברישים במעט ביצה טרופה
  • אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות
  • מיד כשמוציאים מהתנור מברישים בסירופ סוכר ומפזרים מעל שקדים קצוצים. מצננים.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. אירן אשל

    לא הבנתי אך מקפלים כדי שיצא פרעצל.
    יש סרטון?

השאר תגובה