עוגת מוס גבינה קרה מנוקדת במוס חמאת בוטנים. עוגה שהיא גם מרשימה וגם טעימה עם מרקם מושלם ושילוב טעמים מנצח. אני בחרתי להשתמש במתכון בחמאת הבוטנים של ראסטיז שהיא מאוד מוצלחת ואהובה אצלנו בבית.

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

תחתית סוכר חום:
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר חום בהיר
2 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח
50 גרם חמאה מומסת

  • שמים את כל החומרים מלבד החמאה המומסת במיקסר ומעבדים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד
  • מגרדים את הבצק בפומפייה גסה על גבי מגש עם נייר אפייה
  • אופים 15-20 דקות ב-170 מעלות להזהבה. מצננים.
  • מערבבים את הקראמבל האפוי עם החמאה המומסת ומסדרים בתחתית של רינג בקוטר 20 ס"מ. מקפיאים עד להרכבה.

מוס חמאת בוטנים:
100 גרם חלב
40 גרם חלמון (מ-2 ביצים בגודל L)
60 גרם סוכר
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים קרים
100 גרם חמאת בוטנים של ראסטיז
100 גרם שמנת מתוקה

  • מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • בסיר קטן שמים את החלב, החלמונים והסוכר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד להסמכה (אם יש מדחום ניתן למדוד 85 מעלות)
  • מסירים מהאש ויוצקים על גבי חמאת בוטנים והג'לטין. מערבבים היטב.
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה
  • יוצקים את התערובת לתבנית סיליקון עם שקעים עגולים בשני גדלים ומקפיאים כמה שעות

מוס גבינה:
350 גרם גבינה לבנה 5%
80 גרם סוכר
100 גרם מסקרפונה
120 גרם שוקולד לבן
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים
250 גרם שמנת מתוקה

  • מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מערבבים את הגבינה הלבנה עם הסוכר ומניחים בצד
  • ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל ומערבבים אותו עם המסקרפונה
  • ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומערבבים אותו אל תוך תערובת השוקולד והמסקרפונה
  • מאחדים את שתי תערובות הגבינה
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת

הרכבה:

  • מרכיבים את העוגה הפוך – מותחים ניילון נצמד בתחתית של רינג בקוטר 20 ס"מ
  • מחלצים את עיגולי חמאת הבוטנים הקפואים ומסדרים אותן בחופשיות על התחתית
  • מסדרים שקף עוגה מסביב לרינג ויוצקים פנימה את כל תערובת מוס הגבינה
  • מעבירים למקפיא לכמה שעות עד שקופא לחלוטין ורצוי ללילה
  • מחלצים מהרינג ומניחים על גבי דיסקית הקראמבל הקפואה
  • מפשירים במקרר כמה שעות לפני ההגשה

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה