היום אני עם עוגה חגיגית ומפתיעה שמייצגת בעיניי את כל הטעמים של אגן הים התיכון. יש בה שתי שכבות של עוגת לימון, סולת ושמן זית עדינה, אוורירית וכיפית וביניהן שתי שכבות של קרם מסקרפונה מפנק ועשיר. אחת העוגות הטעימות והמיוחדות שיצא לי ליצור בזמן האחרון והיא ממש מושלמת. עכשיו היא קוראת לכם…

חומרים לעוגה גבוהה בקוטר 22-24 ס"מ

לעוגת סולת-לימון-שמן זית:
6 ביצים
150 גרם סוכר
200 גרם שמן זית
240 גרם חלב
גרידה מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון
כפית תמצית וניל
320 גרם קמח
75 גרם סולת
15 גרם אבקת אפייה
חצי כפית מלח

לשכבות מסקרפונה:
220 גרם גבינת מסקרפונה
80 גרם אבקת סוכר
500 גרם שמנת מתוקה

  • מכינים את עוגת הלימון: משמנים ומקמחים שתי תבניות או רינגים בקוטר 22-24 ס"מ
  • בקערת מיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ-30 שניות
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומזלפים פנימה בהדרגה את השמן. ממשיכים להקציף כמה שניות.
  • מוסיפים פנימה את החלב, גרידת הלימון, מיץ הלימון והווניל ומקציפים כמה שניות
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, הסולת, אבקת האפייה והמלח
  • מקפלים את תערובת האבקות אל תערובת הביצים ומערבבים היטב עד שלא רואים יותר קמח ואין גושים
  • מחלקים את התערובת לשניים ויוצקים לשתי התבניות
  • אופים ב-180 מעלות כ-25-30 דקות עד שקיסם המוחדר במרכז כל עוגה יוצא נקי
  • מצננים היטב ומחלצים את העוגות מהתבניות. שומרים בצד להרכבה.
  • מכינים את שכבות המסקרפונה: בקערת מיקסר שמים את השמנת, אבקת הסוכר והמסקרפונה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה מאוד
  • על צלחת הגשה מניחים עוגת לימון אחת ומורחים עליה באופן חופשי כמחצית מהקרם
  • מניחים מעל שכבה נוספת של עוגת לימון ומעל מורחים באופן חופשי את יתרת הקרם
  • מעטרים במעט גרידת לימון אם רוצים ומעבירים למקרר להתייצבות כשעה לפחות
  • מגישים את העוגה קרה מהמקרר. שומרים את העוגה במקרר עד 3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה