אחד המאפים הכי אהובים עלינו בבית הוא לזניה חמה ומבעבעת שיוצאת מהתנור. פורסים פרוסה גדולה ומגישים לצד סלט חסה מרענן ומקבלים ארוחה חגיגית וטעימה שמתאימה לכל יום בשבוע. עכשיו לראשונה אנחנו חושפים את המתכון הפרטי שלנו אותו שיפרנו ושיכללנו לאורך השנים. ויש גם בונוס לחג החנוכה: הלזניה של אתמול הופכת למשולשי לזניה מטוגנים ומושלמים של החג. אתם לא מבינים כמה המטוגן המפתיע והלא שגרתי הזה טעים!!

חומרים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ
(אנחנו משתמשים בתבנית האפייה המושלמת של עדי ניסני שתמצאו אותה כאן)

להרכבה:
1 חבילה עלי לזניה מוכנים

למילוי:
1 חבילה גבינה טוב טעם או ריקוטה
2 גביעי קוטג'
2 גביעי גבינה לבנה (250 גרם)
200 גרם גבינה קשה מגורדת (קשקבל, צהובה, מוצרלה או כל גבינה שבא לכם)

לרוטב:
1 קופסה עגבניות מרוסקות
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
4 שיני שום
10 עלי בזיליקום
מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי:
250 גרם גבינה מוצרלה מגורדת

  • מערבבים יחד את כל חומרי המילוי וטוחנים יחד את כל חומרי הרוטב
  • בתבנית גדולה ומשומנת קלות מסדרים שכבה על עלי לזניה
  • מורחים מעל שכבה אחידה של הרוטב ויוצקים מעל מחצית מהמילוי
  • מסדרים מעל שכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים שוב על הפעולה – מורחים שכבה של רוטב ויוצקים מעל מחצית מהמילוי
  • מסדרים מעל שכבה אחרונה של עלי לזניה ומעליהם מורחים שכבה נדיבה של הרוטב
  • מפזרים מעל את כל הגבינה המגורדת בשכבה אחידה
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות
  • מצננים מעט, פורסים ומגישים

למשולשי לזניה מטוגנים:

  • מקררים את הלזניה המוכנה (או מה שנשאר ממנה) לילה במקרר
  • מחלצים את הלזניה מהתבנית וחותכים אותה למשולשים (או כל צורה אחרת שבא לכם)
  • מעבירים את המשולשים למקפיא לשעה לפחות
  • מצפים את המשולשים הקפואים במעט קמח ואז בביצה ולבסוף בשכבה של פירורי לחם (כמו שניצל)
  • מטגנים כ-3 דקות בשמן עמוק ומעבירים לנייר סופג
  • מגישים חם לצד מעט רוטב עגבניות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה