אחרי כל הפצצות של שבוע שעבר (וחכו תראו מה עוד מחכה בשבוע הבא), התחשק לי להכין הפעם משהו הרבה יותר פשוט ושיקרוץ במיוחד לעיניהם ולטעמם של הילדים. אז הלכתי על פאי קלאסי בסגנון המיסיסיפי מאד פאי האמריקאי המקורי, עם בצק קקאו פריך ביותר, מילוי קרם שוקולד מריר או חלב בשכבה עבה ומפנקת והמון קצפת מעל. ולסיום המון תלתלי שוקולד שהילדים שלי אוהבים במיוחד לזלול. קלאסיקה אמיתית שמתאימה לכל המשפחה…

חומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ

בצק:
260 גרם קמח
30 גרם אבקת קקאו
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת קקאו וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
  • מרפדים רינג או תבנית עמוקים (גובה 3-4 ס"מ) בקוטר 20 ס"מ ומקפיאים לחצי שעה לפחות
  • אופים ב-160 מעלות כ-15-20 דקות. יהיה קצת קשה לדעת שהטארט מוכן, אבל בודקים על ידי נגיעה בעדינות עם האצבע שהבצק יבש.

קרם פטיסייר שוקולד:
480 גרם חלב
מעט תמצית וניל
4 חלמונים
25 קורנפלור
25 גרם אבקת קקאו
50 גרם סוכר
קמצוץ מלח
115 גרם שוקולד מריר או חלב
30 גרם חמאה

  • שמים בסיר את החלב ותמצית הווניל
  • בקערה נפרדת מערבבים מעט מהחלב עם החלמונים
  • מוסיפים פנימה את הקורנפלור, אבקת קקאו, סוכר ומלח ומערבבים היטב
  • מביאים את החלב לסף רתיחה ויוצקים על תערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להמסכה
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  • יוצקים את הקרם על גבי התחתית בשכבה אחידה
  • מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים אל המקרר לכמה שעות עד שהקרם מתקרר

שכבת קצפת
350 גרם שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

  • שמים את השמנת והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה
  • מסירים את הניילון הנצמד שעל פני העוגה ויוצקים את הקצפת בשכבה אחידה על גבי שכבת הקרם פטיסייר
  • מפדרים את העוגה במעט אבקת קקאו ושומרים במקרר כשעה להתייצבות לפני ההגשה
  • לקישוט מגרדים שוקולד בפומפייה לקבלת תלתלי שוקולד עדינים ומפזרים אותם מעל הקצפת. אפשר לחילופין להשתמש בקישוטי שוקולד אחרים מוכנים…

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ספיר אליהב

    היוש! אמורה להיות שכבת בראוניז בין הפריך לפטיסייר? תודה!

    1. בייקרי 365

      לא זו טעות הקלדה. תוקן. אין שכבת בראוניז בעוגה הזו. תודה!

השאר תגובה