הנה המצאה מקורית והיסטרית במיוחד לשבוע האפייה המלוחה שלנו. בצק הפרסבורגר אהוב עלינו במיוחד בגלל שהוא נמצא על התפר בין בצק פריך לבצק שמרים ויש לו מרקם וטעם שאופייניים רק לו. לקחנו את בצק הפרסבורגר הקלאסי ושידכנו לו הפעם מלית משגעת של תרד עם גבינה בולגרית וקשקבל וקיבלנו מאפים מטורפים. ואם זה לא מספיק אז הנחנו את ידינו גם על צרור מטורף של עלי חוביזה טריים. החלפנו חלק מהתרד בחוביזה, תיבלנו במעט סומק וזעתר וקיבלנו גירסה משודרגת אפילו עוד יותר!

חומרים לכ-15-20 מאפים קטנים

בצק פרסבורגר:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
25 גרם סוכר
5 גרם מלח
1 חלמון
75 מ"ל חלב
250 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים  

  • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וקמח עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים כמה שניות
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לערבב כ-3-4 דקות
  • מרדדים לעובי כ-3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומעבירים לקירור לכמה שעות ועדיף ללילה

מלית תרד וגבינות:
1 חבילה עלי תרד בייבי
(לגיוון אנחנו החלפנו כמחצית מכמות התרד בעלי חוביזה טריים שמצאנו בשוק וזה יוצא מדהים, שווה לנסות!)
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
250 גרם גבינה בולגרית מגורדת גס
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית סומק (אופציונלי אבל טעים!)
כמה עלי זעתר טריים (אופציונלי, אפשר להשמיט או להחליף בחצי כפית זעתר יבש)

  • ממלאים סיר במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה
  • מכניסים פנימה את עלי התרד (והחוביזה אם משתמשים) וחולטים כ-2 דקות
  • מעבירים למסננת ושוטפים מיד במים קרים
  • קוצצים את העלים דק ומעבירים לקערה
  • מערבבים פנימה את כל יתר החומרים ושומרים בצד
  • אגב זאת מלית נהדרת לטוסט – שתי פרוסות לחם וביניהם המלית הזאת, תכניסו לטוסטר ותקבלו מעדן!!

להרכבה ואפייה:
1 ביצה להברשה
סומק לקישוט (אופציונלי)

  • חותכים את הבצק לריבועים בגודל 5X5 ס"מ
  • מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים את ארבע הפינות אל המרכז
  • מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט סומק
  • אופים ב-180 מעלות כ-25-30 דקות להזהבה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. עדי

    היי, מאחר ואני רוצה להכין מאפים חמימים על הבוקר וזה קרוב לבלתי אפשרי עם שני התינוקות. האם אפשר להקפיא לאחר מילוי ויצירת הצורה ואז למחרת בבוקר להפשיר במשך שעה בחוץ ואז לאפות? תודה!

    1. בייקרי 365

      אם זה ליום אחד או יומיים עדיף במקרר. לא מומלץ להקפיא במקרה הזה.

  2. עדי

    תודה רבה על המענה המהיר!

    1. מורן

      היי, לפני שמברישים בביצה יש צורך בהתפחה?

      1. בייקרי 365

        לא, אין צורך בהתפחה שנייה

  3. מריאנה

    היי
    האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים, 5 ג"ר?
    האם אפשר לקרר את הבצק כגוש ולרדד אותו כשהוא כבר קר?

השאר תגובה