רבים מכם בטח כבר נתקלו במאפה (או אולי המטוגן) הטורקי הזה העונה לשם גוזלמה. מדובר בבצק פשוט-פשוט שמרדדים אותו לעלה דק מאוד, ממלאים ומטגנים זמן קצר מאוד מכל צד ובמעט שמן. אנחנו בחרנו להכין את הבצק שלנו עם היום יוגורט שנותנת לו חמיצות מעודנת. מילאנו אותו במיקס עשבי תיבול, פטה כבשים וקצת קשקבל והתקבלו מאפים מדהימים שחוסלו בשניות!

חומרים לשישה מאפים גדולים

בצק:
300 גרם יוגורט
15 גרם שמן זית
10 גרם מלח
450 קמח

מילוי:
מיקס עשבי תיבול טריים: שמיר, פטרוזיליה, זעתר, בצל ירוק, נענע
200 גרם קשקבל מגוררת גס
200 גרם פטה או בולגרית מפוררת, רצוי מחלב כבשים

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה כ-6-7 דקות לקבלת בצק אחיד, חלק ולא דביק
  • מחלקים את הבצק לשישה כדורים ומעבירים למקרר למנוחה של כמה שעות ורצוי ללילה
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו כשעה לחזור לטמפרטורת החדר
  • קוצצים יחד את כל עשבי התיבול ושמים אותם בצד
  • מרדדים כל כדור לעלה דק בקוטר כ-40 ס"מ
  • מפזרים מעט מעשבי התיבול על כמחצית מהעלה ומפזרים מעל חלק מהקשקבל והפטה
  • מקפלים את החצי ללא המילוי על גבי החצי הממולא ומהדקים את השוליים היטב
  • משמנים את העלה מבחוץ קלות ומעבירים למחבת גדולה וחמה
  • מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד
  • מעבירים לצלחת, חותכים לחתיכות ומגישים חם

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. ענת לוי

    איזה כיף של מתכון !

    1. בייקרי 365

      תודה!

  2. Rev

    אפשר להקפיא לפני בטיגון?

    1. בייקרי 365

      לא מומלץ

השאר תגובה