בסוף, המתוקים הכי מנחמים הם עוגות שמרים, ואפילו עוד יותר בימים מוזרים וטרופים כמו אלו שפוקדים אותנו היום. והחג הכי טעים בשנה מתקרב אלינו בצעדי ענק ואנחנו לא ניתן לשום דבר לשבור את רוחנו. אז כדי לרומם את מצב הרוח ולנחם את הלב, רקחנו במיוחד בשבילכם את מאפי השמרים המדהימים האלה שהם רכים ואווריריים כמו עננים. בחרנו למלא אותם במלית קרם פרש עשירה וחמצמצה ולקשט אותם בקצת פירות טריים כמו תותים קטנטנים של סוף העונה או משמשים שנמצאים ממש עכשיו בתחילת העונה שלהם (והם הפרי הכי אהוב עליי בכל העולם) או כל פרי אחר שאתם אוהבים (ואפשר גם בלי פירות אם לא רוצים).

פרסום בשיתוף תנובה

חומרים ל-12 יחידות

לבצק:
120 גרם שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
400 גרם קמח לבן
5 גרם מלח
40 גרם סוכר
3 ביצים גודל L
200 גרם חמאה רכה

למלית:
250 גרם חלב
250 גרם קרם פרש של השף הלבן
מעט תמצית וניל
6 חלמונים
80 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
20 גרם קמח

להברשה:
1 ביצה
1 כף חלב

לקישוט:
פירות טריים – משמש, אפרסק, ענבים, תותים, פירות יער

  • יום לפני מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים, החלב, המלח, הסוכר והביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-2 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק
  • מוסיפים את החמאה פנימה בהדרגה, כל פעם כמה חתיכות וממתינים עד שהן נטמעות בבצק
  • אחרי שמוסיפים את כל החמאה ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק מבריק, אלסטי וגמיש.
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה של כ-30 דקות
  • מעבירים את הבצק למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה עד שהוא קר לחלוטין
  • בינתיים, מכינים את המלית: בסיר שמים את החלב, הקרם פרש והווניל ומביאים לסף רתיחה
  • בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר, הקורנפלור והקמח
  • יוצקים את תערובת החלב החמה על גבי תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב להשוואת טמפרטורות
  • מחזירים את התערובת אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה משמעותית ובעבוע ראשון של רתיחה
  • מסירים מהאש, מעבירים לכלי רחב נקי ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם. מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר לחלוטין.
  • לפני האפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-12 חלקים במשקל כ-70 גרם כל אחד
  • מגלגלים כל חלק לכדור ופוחסים אותו מעט באמצעות הידיים לקבלת פיתה שטוחה יחסית בעובי של כ-2 ס"מ
  • מסדרים את חתיכות הבצק במרווחים על גבי שני מגשים עם נייר אפייה, מכסים עם שקית גדולה ומניחים לתפוח כשעה וחצי עד שעתיים
  • טורפים יחד את הביצה והחלב להברשה ומברישים את המאפים התפוחים
  • באמצעות האצבע עושים שקע גדול במרכז של כל עיגול בצק וממלאים אותו ב-2 כפות של המלית
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות לקבלת מאפים זהובים
  • מעטרים בפירות טריים ומפדרים במעט אבקת סוכר אם רוצים
  • ניתן גם להבריש את המאפים בעת היציאה מהתנור במעט סירופ סוכר על מנת לשמור על הטריות שלהם לאורך זמן (כוס סוכר וכוס מים שמביאים לרתיחה ומסירים מהאש)

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אלישבע

    היי דרור…כתוב במרכיבים של הבצק בריוש שמנת מתוקה להקצפה…האם זה טעות?
    תודה רבה

    1. בייקרי 365

      לא טעות

השאר תגובה