מריטוצו הוא אחד הקינוחים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. יש בו את כל מה שקינוח טוב צריך. בצק בריוש שהוא מצד אחד חמאתי ומצד שני אוורירי בטירוף, כמעט כמו לאכול עננים. וגם, המון המון מילוי של קצפת מדהימה ממותקת קלות. והטריק שלנו לקבלת קצפת מושלמת – לשלב את השמנת המתוקה עם מסקרפונה שנותנת לה המון יציבות ומרקם פשוט מושלם. אתם פשוט חייבים את זה לעצמכם…

חומרים לכ-20 לחמניות

לבצק:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים טריים או 4 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
5 גרם מלח
200 גרם חלב
2 ביצים גודל L
100 גרם חמאה רכה
גרידה מלימון אחד (אני השתמשתי בליים)
מעט מצית וניל

למילוי:
350 גרם שמנת מתוקה
150 גרם גבינת מסקרפונה
3-4 כפות אבקת סוכר

לפידור:
אבקת סוכר

  • מתחילים עם הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. יוצקים מעל את החלב והביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה.
  • כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים בהדרגה את החמאה, הגרידה ותמצית הווניל עד שהם נטמעים פנימה
  • ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ומבריק
  • מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בשקית ומעבירים למקרר ללילה לפחות
  • מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר לשעה בערך ואז מחלקים לכדורים במשקל כ-70 גרם לכדור ומסדרים ללחמניה בצורה מעט מאורכת
  • מסדרים את הלחמניות על מגש עם נייר אפייה ומכסים עם שקית גדולה. מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר כשעה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
  • אופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין
  • בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, המסקרפונה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה מאוד
  • חוצים את הלחמניות לרוחב כמה שיותר עמוק, ממלאים בהמון קרם, מיישרים ומעטרים באבקת סוכר
  • מעבירים למקרר להתייצבות כשעה לפני ההגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה