השנה התפוח בדבש המסורתי יצא מהקופסה. קבלו דרך מקורית ומפתיעה להגיש השנה את סמל החג בצורה שתגרום לכל מי שיקבל אותו לחייך ולזלול בהנאה. שתהיה לכולנו שנה באמת מתוקה ומוצלחת…

6 תפוחים מסוג גרני סמית
מיץ מלימון אחד
100 גרם דבש
100 גרם סוכר
300 גרם חלב
8 גרם ג'לטין
60 גרם מים קרים

  • מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • בסיר קטן שמים את הדבש והסוכר ומבשלים עד לקבלת קרמל בהיר, בסביבות 150 מעלות
  • בינתיים מחממים בסיר את החלב. כשהקרמל מוכן יוצקים פנימה את החלב ומביאים שוב לרתיחה, מוודאים שכל הסוכר נמס.
  • מוסיפים את הג'לטין אל הקרמל ומבלנדרים היטב לתערובת חלקה ללא גושים
  • חוצים את התפוחים ובאמצעות כף פריזיין מוציאים את מרכז התפוח כך שנשארים שוליים בעובי כ1- ס"מ
  • מברישים את כל שולי התפוחים החשופים במיץ לימון על מנת שלא ישחירו
  • יוצקים פנימה את תערובת הקרמל ומניחים את חצאי התפוחים על תבנית שקעים כמו של מאפינס
  • מעבירים את התפוחים למקרר להתייצבות של כמה שעות ואז פורסים כל חצי תפוח לארבעה פלחים.
  • שומרים במקרר עד להגשה ומגישים קר.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה