היתה תקופה כשהייתי ילד שדאנקין דונאטס הגיעו לראשונה לארץ והיתה אחת מחנויות המאפים האהובות עליי. גרתי אז בדימונה ולא היה כמובן סניף בסביבה אז זה לא היה משהו שיצא לאכול בתדירות גבוהה אלא רק לעיתים רחוקות. הדונאט שהיה הכי אהוב עליי אז היה בוסטון קרים דונאט והוא בכלל לא היה דונאט כי לא היה בו חור. סופגניה אוורירית במילוי קרם וניל ועם ציפוי שוקולד והשילוב הזה היה ונותר בעיניי מושלם. היום, שנים לאחר מכן, החלטתי לשחזר את המתכון ולפתוח איתו את הדלקת הנרות בחג החנוכה.

לסופגניות:
750 גרם  קמח (5 ושליש כוסות)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
5 חלמונים
380 גרם חלב (כוס וחצי ועוד כף)
30 גרם שמרים יבשים (3 כפות)
10 גרם מלח (1 כף)
130 גרם חמאה רכה
כפית תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח מנופה, סוכר וחלמונים.
  • בקערה נפרדת מערבבים שמרים וחלב פושר ומוסיפים לקערת המיקסר. לשים את כל החומרים  במהירות איטית כ-2 דקות. מוסיפים בהדרגה חמאה, מלח ותמצית וניל. לשים כ-10 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח כ-45 דקות
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי כחצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ
  • גוזרים נייר אפייה לריבועים בגודל כ-10X10 ס"מ ומניחים על כל אחד מהם עיגול של בצק
  • מכסים ומתפיחים שוב כ-45 דקות עד שעה
  • מחממים שמן לטיגון עמוק בטמפרטורה של כ-170 מעלות.
  • מניחים את הסופגניות בשמן עמוק בעזרת נייר האפייה.
  • מטגנים את הסופגניות כ-2-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

למילוי קרם פטיסייר:
750 גרם חלב
80 גרם חלמונים (4 ביצים גודל L)
60 גרם קורנפלור
80 גרם סוכר
מעט תמצית וניל

  • בסיר שמים חלב ווניל ומביאים לרתיחה
  • בקערה מערבבים מעט חלב קר עם חלמונים, קורנפלור וסוכר
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי יציקה של החלב החם על החלמונים תוך כדי ערבוב
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים כמה דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה
  • מסירים מהאש, מעבירים לקערה נקייה רצוי רחבה ושטוחה ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם
  • מעבירים למקרר לכמה שעות
  • מוציאים את הקרם מהמקרר וטורפים קלות לפתיחה. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק קטן
  • באמצעות סכין קטנה עושים חור קטן בצד של כל סופגנייה וממלאים אותה בקרם

לציפוי שוקולד:
170 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה

  • מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד
  • מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה
  • טובלים את החלק העליון של כל סופגניה בציפוי ומניחים בצד
  • מגישים את הסופגניות מיד או שומרים במקרר עד להגשה, עד שלושה ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. אוסנת הראל

    תודה! רק מוודאת שאין טעות ואכן מדובר ב30 גרם שמרים… בד"כ משתמשים בכ17 גרם לקילו קמח

השאר תגובה