חודש דצמבר, החורף סוף סוף מגיע ואיתו עונת החגים של הנוצרים שמתאפיינת בסימנים של שלג, כובעים אדומים עם פונפון ועוגיות ג'ינג'רברד בצורה של אנשים קטנים וחמודים. כבר כמה שנים שהילדים שלי מבקשים לטעום מהעוגיות האלה שהם כל הזמן רואים בתכניות הטלוויזיה. בזמן ביקור קצר שלי בברלין לפני כחודש מצאתי קורצן ג'ינג'רברד מן ענק והחלטתי שהשנה זאת השנה ואני הולך להכין את העוגיות האלה ולספק את הרצון הזה של הילדים שלי לטעום מהן. אני באופן אישי מת על עוגיות מתובלות והן יצאו פשוט מושלם, אתם חייבים לנסות.

חומרים לכ-10 עוגיות ענקיות או 30 עוגיות קטנות

160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1 כפית קינמון
חצי כפית מלח
110 גרם סוכר לבן
60 גרם מולסה
1 כף תמצית וניל
1 ביצה בגודל L

לזיגוג:
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית חלב

  • בקערת מיקסר שמים את החמאה, הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מערבבים יחד את כל הנוזלים – מולסה, ביצה ותמצית וניל ומוסיפים אל המיקסר
  • ממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ ומעבירים אותו למקרר לשעתיים לפחות
  • קורצים מהבצק עוגיות באיזה גודל וצורה שרוצים ומסדרים אותן על מגשים עם נייר אפייה
  • מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים את העוגיות כ-15-17 דקות להזהבה
  • מצננים את העוגיות לחלוטין
  • לזיגוג (אופציונלי) – מערבבים יחד את כל החומרים ומעבירים לשקית זילוף או שקית ניילון קטנה
  • חותכים בשקית חור קטן ומזלפים את הזיגוג באיזה צורה שרוצים. נותנים לזיגוג להתייצב כ-10 דקות.
  • מעבירים את העוגיות לקופסה אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה