בשיא הקורונה כשכולנו היינו סגורים ומסוגרים בבתים, חברתי לשני חברים שלי – איתי המתגורר בברלין ומיכל המתגוררת ברומא. שניהם מתמחים במטבח האיטלקי ובאוכל בכלל ויחד העברנו סדנת אפייה איטלקית בזום. אחד המתכונים שמלווה אותי באהבה מאז ועד היום הוא הגרסה המושלמת הזאת לטורטה דלה נונה – מעין טארט במילוי קרם פטיסייר והמון צנוברים. כמה כיף שכשנפתחו השמיים זכיתי לפגוש כל אחד מהם פנים אל פנים ולקבל שני סיורי אוכל שווים בשתיים מהערים הטעימות בעולם. אז כדי לחגוג את "חברויות הקורונה" אנחנו היום משתפים את המתכון השווה הזה איתכם.

חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ

לקרם:
500 גרם חלב
חצי מקל ווניל
120 גרם חלמונים ) 6 ביצים גודל )L
150 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
גרידה מלימון אחד

לבצק:
כמות הבצק מתאימה לשתי עוגות
)אפשר להקפיא חלק לפעמים הבאות(
2 ביצים גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
450 גרם קמח
130 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גרידה מלימון אחד

  • מכינים את הבצק: שמים את החמאה והקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר והגרידה ומערבלים כמה שניות
  • מוסיפים את הביצים והחלמון ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק
  • מרדדים את הבצק מיד בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
  • מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה. מה שנשאר מהבצק שלא משתמשים שומרים במקפיא
  • בינתיים מכינים את הקרם: בקערה טורפים את החלמונים עם מעט מהחלב, עם הסוכר והקורנפלור
  • בסיר שמים את יתרת החלב עם הווניל והגרידה ומביאים לסף רתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות על ידי יציקה של הנוזל החם על גבי תערובת הביצים תוך כדי טריפה
  • מחזירים את התערובת אל הסיר ומבשלים על אש בינונית עד להסמכה וביעבוע ראשון. מסירים מהאש ומצננים. אם לא משתמשים
    בקרם מייד, מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומכניסים למקרר.
  • מרפדים עם חלק מהבצק תחתית של רינג או תבנית בקוטר 26 ס"מ, מיישרים ומקפיאים כמה דקות.
  • ממלאים את הקלתית בקרם ומניחים מעל עיגול נוסף של בצק. חותכים את השוליים העודפים.
  • אם רוצים ניתן לעטר את השוליים של הבצק ולחרוץ חריצים באמצעות מזלג
  • מחוררים את החלק העליון עם מזלג, מברישים בחלבון טרוף ומפזרים מעל צנוברים.
  • אופים ב 150- מעלות במשך 50 דקות. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  • מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה