אחרי ההצלחה של טארט הבראוניז המושלם שלי שהובילה למלא גרסאות שלו ברחבי הרשת, חשבתי למה לא ליצור גם גרסה לבנה שלו. אז לגרסה הזאת אני קורא טארט בלונדיז ובה בצק השקדים הפריך של הקלתית עוטף שכבה נדיבה של עוגת בלונדיז קרמלית וטעימה ומעל הכל פרח יפהפה וטעים של גנאש מוקצף עם שוקולד בלונדי. הכי יפה וטעימה שיש!

חומרים לשני טארטים בקוטר 18 ס"מ או טארט אחד גדול בקוטר 24 ס"מ

בצק:
310 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
  • מרפדים שני רינגים בקוטר 18 ס"מ או רינג גדול בקוטר 24 ס"מ
  • אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות להזהבה. מצננים.

שכבת בלונדיז:
150 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
מעט מלח
130 גרם חמאה מומסת
150 גרם סוכר חום בהיר
2 ביצים
מעט תמצית וניל
80 גרם אגוזי מלך קצוצים

  • מקציפים את החמאה והסוכר החום לתערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומקפלים אל התערובת
  • מקפלים פנימה את אגוזי המלך ויוצקים אל הקלתית המוכנה
  • אופים ב-170 מעלות כ-20-25 דקות. פני העוגה צריכים להיות חלקים ומבריקים. רצוי להימנע מאפיית יתר.
  • מוציאים מהתנור ומצננים

 גנאש מוקצף שוקולד בלונדי:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
200 גרם שוקולד לבן מקורמל כמו בלונדי או דולסי
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת (1) בסיר עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומערבבים היטב
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה (ניתן להיעזר במקפיא על מנת לזרז את הקירור)
  • מקציפים את הגנאש לקצפת יציבה מאוד ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר סנט הונורה
  • מורחים שכבה דקה של גנאש על גבי הבראוניז על מנת ליישר את הטארט
  • מזלפים פסים מסביב לכל הטארט כאשר משאירים עיגול במרכז
  • מזלפים מעט גנאש במרכז בצורה חופשית ומיישרים אותו בעדינות
  • מעטרים אם רוצים במעט תלתלי שוקולד לבן מקורמל או קישוטי שוקולד אחרים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה