תחשבו קרואסון שקדים מנחם רק בגרסת הבבקה. בצק הבבקה המושלם שלי (הוא באמת מושלם, אני לא סתם אומר) מתחבר כאן לקרם שקדים שפשוט נמס בפה ושכבת קינמון חמימה ומנחמת. אחת מעוגות השמרים הכי טעימות שיצא לכם להכין כי אתהמתכון הזה אתם חייבים לנסות.

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק
לבצק:
600 גרם קמח (עדיף קמח לחם) (4 ורבע כוסות)
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
4 ביצים (גודל L)
מעט מלח
קרם שקדים:
140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (1 ו-2/3 כוסות)
30 גרם קורנפלור (3 כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
20 גרם רום (2 כפות) (אופציונלי)
הרכבה:
חצי כוס סוכר
2 כפיות קינמון (או לפי הטעם)
לסירופ (אופציונלי):
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מעט מיץ לימון
- מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, מלח
- מוסיפים אל הקערה את השמנת החמוצה והביצים ומתחילים לעבד את הבצק במיקסר עם וו לישה
- כאשר החומרים מתאחדים מעט אבל הבצק עדיין פירורי מוסיפים את החמאה
- ממשיכים ללוש את הבצק עם המיקסר במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית (לא נצמדת) ומניחים לתפיחה במקום חמים לחצי שעה
- בינתיים מכינים את קרם השקדים: מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים פנימה את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים בהדרגה את הביצים והרום וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X20 ס"מ
- מורחים שכבה דקה ואחידה של קרם שקדים על גבי כל הבצק
- מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים בשכבה דקה ואחידה על גבי קרם השקדים
- מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך ובאמצעות סכין חוצים אותו לשניים
- מחברים את קצות החלקים וקולעים מהם צמה כאשר החלק החתוך מופנה כלפי מעלה
- מעבירים את הצמה אל תבנית אינגליש קייק משומנת
- חוזרים על הפעולה עבור שני חלקי הבצק הנותרים
- מכסים את התבניות בשקית ניילון רופפת (למשל שקית אשפה גדולה) ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעתיים
- מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים ב-160 מעלות 30-35 דקות עד שהבצק מקבל צבע חום בהיר
- בינתיים מכינים את הסירופ: שמים מים וסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת, מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ומצננים
- מברישים את העוגות בסירופ כאשר הן עדיין חמות, את יתרת הסירופ ניתן לסנן ולשמור בצנצנת אטומה לשימוש חוזר
- ניתן להקפיא את העוגות לאחר צינון לטמפרטורת החדר וכאשר רוצים לאכול אותן מפשירים אותן כשעה בחוץ ומחממים 10 דקות בתנור מחומם ל-160 מעלות