כמו לרוב האנשים, נראה לי, גם לי יש חיבה עזה למאפי שמרים חמימים שיצאו לא מזמן מהתנור. אם יש בהם מילוי מפנק של שוקולד אז בכלל. לכבוד שבוע האפייה השנתי של בייקרי 365, ביקשתי מחברי היקר מיקי שמו את המתכון לאחת מעוגות השמרים הכי פופולריות ברשת המאפיות שלו ושמחתי מאוד שהוא נעתר לבקשתי. אז קבלו ממיקי וממני באהבה מתכון לשבלולי השמרים הכי טעימים ומושחתים שיש במילוי שוקולד ומקופלת. את המתכון הזה אתם צריכים לנסות.

חומרים לשלוש עוגות בתבנית אינגליש קייק
לבצק:
770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
35 גרם (2/3 שקית) שמרית או 2/3 קובית שמרים (ניתן להמיר ב-11 גרם שמרים יבשים)
2/3 שקית משפר אפייה של שמרית (אופציונלי)
3 חלמונים מביצים גודל L
300 מ"ל (1/4 1כוס) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח
להברשה:
1 ביצה טרופה
לסירופ סוכר (לא חובה):
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
למילוי:
600 גרם שוקולד השחר או ממרח שוקולד אהוב אחר
9 יחידות שוקולד "מקופלת" (אפשר לערבב בין מקופלת חומה ללבנה)
300 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים טחונים לאבקה גסה
לקראמבל:
50 גרם סוכר חום בהיר
50 גרם חמאה קרה
70 גרם קמח
גרידה מרבע לימון
- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
- מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה. לאחר שעה מחלקים את הבצק ל- 3 ומכל חלק מכינים עוגה אחת.
- טיפ: ניתן להכניס בשלב זה את הבצק למקרר למספר שעות, על מנת שיהיה נוח יותר לרידוד ולעבודת הכנת העוגה.
- מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה את הסוכר דמררה, חמאה, קמח וגרידת לימון עד שנוצרים פירורים גסים. שומרים בצד.
- אופן הרכבת העוגה: מרדדים שליש מהבצק למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל בערך 25 ס"מ על 35 ס"מ
- מורחים 200 גרם של ממרח שוקולד בשכבה אחידה כך שתכסה את כול הבצק.
- מפוררים 3 יחידות של שוקולד המקופלת ומפזרים על ממרח השוקולד בנדיבות
- מפזרים מעל שליש מאבקת העוגיות באופן אחיד על כל הבצק
- מגלגלים לגליל אחד ומחלקים אותו ל- 5 חלקים.
- מסדרים את השבלולים עם הפנים כלפי מעלה בתוך תבנית אינגליש קייק ופוחסים מעט עם כף היד כך שהעוגה תתרחב מעט ותהיה בגובה אחיד.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים את הקראמבל ומתפיחים כ- 45 דקות.
- אופים עד כ- 35 דקות. מברישים בסירופ סוכר מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור.
- מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים