אני באופן אישי מאוד אוהב באנים מאודים, לחמניות סיניות שיוצאות רכות ואווריריות בטירוף בזכות השימוש הכפול באבקת אפייה ובשמרים ביחד. מכינים אותן בקלות ובמהירות, נותנים להן התפחה קלה ואז אידוי בכלי במבוק או על כל כלי אידוי אחר וישר זוללים. הפעם הכנתי אותן עם צבע ירוק מהמם וטבעי שהגיע מעלי תרד טריים בלבד ובמילוי מושלם וחרפרף של באק-צ'וי וברוקולי. אבל תוכלו להכין אותן גם עם כל מילוי אחר שתרצו, בלי מילוי בכלל וכמובן גם לבנות. מתכון לגזור ולשמור, וירטואלית כמובן.

חומרים לכ-12 באנים
לבצק לבן:
300 גרם קמח
50 גרם סוכר
3 גרם שמרים יבשים
5 גרם אבקת אפייה
רבע כפית מלח
160 גרם מים
1 כף שמן
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ולשים כ-8-9 דקות עד לקבלת בצק חלק וטיפה דביק
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומגלגלים לכדור גדול. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה עד שעה וחצי או במקרר ללילה
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות וחותכים אותו ל-12 חלקים שווים, רצוי להשתמש במשקל. מכדררים כל חלק לכדור קטן
- חותכים 12 ריבועים קטנים מנייר אפייה
- ללחמניות לא ממולאות, מסדרים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה ומסדרים על מגש
- ללחמניות ממולאות, מרדדים כל כדור לעלה עגול בקוטר כ-10-12 ס"מ ומניחים במרכז כף של המילוי הרצוי
- אוספים את שולי הבצק אל המרכז ומהדקים בעדינות. מסדרים את הלחמניות הממולאות על גבי ריבועי ניירות אפייה ומסדרים על מגש.
- מכסים את המגש ומניחים במקום חמים לתפיחה כ30-45 דקות
- מסדרים את ריבועי הנייר עם הלחמניות בכלי אידוי. בסיר בגודל מתאים מביאים מים לרתיחה ומניחים את כלי האידוי מעל.
- מאדים כ-10-12 דקות, מכבים את האש ומשאירים את כלי האידוי מעל הסיר כחמש דקות נוספות. מגישים חם.
- ניתן לשמור את הלחמניות המוכנות במקרר עד שלושה ימים ובמקפיא עד חודש. כשרוצים לאכול מחזירים אותן לכלי האידוי ומאדים כמה דקות לחימום.
לבצק תרד ירוק:
3 כוסות תרד
3/4 כוס מים
- במעבד מזון טוחנים את התרד והמים במשך כשתי דקות
- מעבירים למסננת דקה ומסננים רק את המים הירוקים. שוקלים 160 גרם של מים ירוקים ומוסיפים אל הבצק הלבן במקום המים הרגילים.
- ממשיכים לפי המתכון שלמעלה
למלית באקצ'וי וברוקולי:
2 כפות שמן קנולה
3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית שום כתוש
2 כוסות ברוקולי קצוץ דק
4 פרחי באקצ'וי גדולים קצוצים דק
1-2 כפות סריראצ'ה (אפשר פחות אם לא רוצים את זה חריף)
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
200 גרם טופו קצוץ דק
2 כפות קורנפלור
- מחממים את שמן הקנולה במחבת ומטגנים קלות את הבצל הירוק עם הג'ינג'ר והשום במשך כ-2 דקות
- מוסיפים את הבאקצ'וי, הברוקולי, הסריראצ'ה, שמן שומשום ורוטב סויה ומבשלים על אש בינונית כ-5-7 דקות עד שהירקות רכים ונעימים לנגיסה
- מסירים מהאש ומעבירים את המילוי לקערה. מוסיפים פנימה את הטופו עם המלח, הפלפל, הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב
- נותנים למילוי לעמוד בצד מכוסה כשעה או לילה במקרר ומשתמשים