אני לא מכיר אף אחד שיתנגד לפרוסת חלה טרייה, אפילו ככה סתם בלי כלום, ואם היא מגיעה עם איזו שקשוקה או מטבלים אז בכלל. הפעם החלטתי לקחת את מתכון החלות המושלם שלי ולשדרג אותו מעט על ידי צביעת חצי מהבצק בצבע ירוק טבעי שעשוי ממי תרד שמכינים בקלות. מתקבלת חלה צבעונית משגעת וטעימה שהולכת נהדר עם הכל.

חומרים ל-3 חלות
בצק לבן:
200 גרם מים
7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
500 גרם קמח
1 ביצה גודל L
30 גרם סוכר
7 גרם מלח
35 גרם שמן
בצק ירוק:
3 כוסות עלי תרד
כוס מים
7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
500 גרם קמח
1 ביצה גודל L
30 גרם סוכר
7 גרם מלח
35 גרם שמן
- מכינים את הבצק הלבן: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק
- מעבירים למשטח מקומח ומכדררים לכדור. מניחים בקערה מקומחת קלות ומניחים במקום חמים לתפיחה של 45-60 דקות
- ממשיכים מיד להכנת הבצק הירוק: במעבד מזון שמים את התרד והמים וטוחנים כדקה במהירות גבוהה עד לקבלת מחית סמיכה
- מעבירים למסננת דקה ומסננים רק את הנוזל הירוק שיוצא. שוקלים כ-200 גרם מהנוזל ומעבירים לקערת מיקסר (אם חסר ניתן להשלים עם מעט מים)
- מוסיפים את יתרת חומרי הבצק הירוק לקערת המיקסר וחוזרים על הפעולות כמו עם הבצק הלבן
- מחלקים כל אחד מהבצקים ל-6 חלקים שווים ומכדררים לכדור. נותנים לכדורים לנוח מכוסים כ-15 דקות
- מגלגלים כל כדור לנחש ארוך באורך כ-40 ס"מ וקולעים מכל 4 רצועות צמה (חפשו באינסטגרם שלי את הסרטון שמדגים את הקליעה של הצמה מ-4, אבל גם כל קליעה אחרת שתרצו תעבוד)
- מסדרים את החלות המוכנות על גבי מגשים עם נייר אפייה, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-45 דקות
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מברישים את החלות בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות להזהבה
