היום אני עם לחם אדיר ומהיר של צ'דר, פקאנים ובצל ירוק. מכינים אותו בקערה אחת בפחות מחמש דקות עבודה ומקבלים לחם תפוח וריחני עם גבינה נמתחת וקראנצ'יות מתפצפצת של אגוזים. מתכון בסיס נהדר שיקבל אליו באהבה גם שלל גבינות אחרות כמו קשקבל, מוצרלה או גאודה וכל אגוזים או שקדים אחרים שמתחשק לכם. בקיצור, הלחם שלכם לחג הקרוב.

חומרים לתבנית כיכר אחת או שתי תבניות אינגליש קייק

310 גרם קמח
30 גרם סוכר
10 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
כפית אבקת שום
320 גרם יוגורט או שמנת חמוצה
50 גרם שמן קנולה
1 ביצה גודל L
130 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
120 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס
4-5 גבעולים קצוצים של בצל ירוק

  • שומרים מעט אגוזי פקאן קצוצים ומעט גבינת צ'דר מגוררת בצד לקישוט הכיכר
  • בקערה שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, השום והמלח ומערבבים היטב
  • מוסיפים פנימה את היוגורט/שמנת, השמן והביצה ומערבבים רק עד שלא רואים יותר קמח
  • מקפלים פנימה את התוספות – אגוזים, גבינה ובצל ירוק ומערבבים היטב
  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת ומשטחים אותה
  • מפזרים מעל את האגוזים והגבינה ששמרנו בצד
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כשעה עד להזהבה ועד שקיסם שמוחדר במרכז הכיכר יוצא יבש
  • אם החלק העליון של הכיכר משחים מהר מדי, מכסים אותו באמצע האפייה בנייר כסף וממשיכים לאפות
  • מצננים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר
  • הלחם נשמר נהדר בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה