אני באופן אישי מאוד אוהב שילוב של לימונים ופירות הדר בכלל בקינוחים ובקיץ במיוחד. יש בשילוב החמוץ-מתוק הזה משהו ממש כיפי ומרענן שאהוב עליי מאוד, ואני בטוח לא היחיד. העוגיות האלה שעושות בדיוק את זה, יושבות אצלי ברשימת הדברים לעשות כבר זמן רב מאוד וסוף סוף הגעתי להכין אותן. עוגיות לימון פריכות עם גומה קטנה במרכז ומלית של קרם לימון מושלמת. יצאו אש!

חומרים לכ-30 עוגיות
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
250 גרם קמח
רבע כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
100 גרם סוכר
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
גרידה מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון
לציפוי:
60 גרם אבקת סוכר
קרם לימון:
120 גרם מיץ לימון
1 ביצה גודל L
2 חלמונים מביצים בגודל L
15 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר
30 גרם מים
20 גרם חמאה
- מכינים את קרם הלימון: בסיר שמים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה
- בקערה טורפים יחד את הביצה והחלמונים. טורפים פנימה את הסוכר ולבסוף את הקורנפלור
- כשמיץ הלימון רותח יוצקים אותו על תערובת הביצים תוך כדי ערבוב ולבסוף מחזירים אל הסיר
- מבשלים על אש בינונית עד שהקרם מסמיך ומבעבע בועות גדולות
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים את הקרם למקרר עד שהוא קר לחלוטין
- מכינים את העוגיות: בקערת מיקסר שמים את החמאה, הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים כמה שניות
- מוסיפים פנימה את הביצה, החלמון, הגרידה ומיץ הלימון ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- קורצים מהבצק כ-30 עיגולים קטנים ומצפים כל אחד מהעיגולים באבקת הסוכר
- מסדרים את העיגולים על גבי מגשים עם נייר אפייה ובאמצעות האגודל משטחים גומה עמוקה בתוך כל אחד מהכדורים
- ממלאים כל גומה בכפית של קרם לימון
- אופים ב-170 מעלות כ-8-10 דקות. מצננים.
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים או במקרר עד שבוע

היי, רשמת לכסות בניילון נצמד את הקרם לימון לאחר הבישול, לשים את הניילון על הקרם ממש או מעל הקערה? ועוד שאלה,האם צריך "לפתוח" את הקרם לאחר שהתקרר?או לשים אותו כמו שהוא על העוגיה?