הפעם התחלתי את הבצק הפריך שלי מחמאה רכה וקיבלתי בצק פריך במרקם שנוח לזילוף. הוספתי לו המון תבלינים כמו שאני אוהב על מנת לקבל סוג של עוגיות ספקולוס (עוגיות מתובלות המזכירות לוטוס) וזילפתי אותן לצורת פרחים. מילאתי אותן בשכבה נדיבה של גנאש מוקצף שוקולד מריר, הצמדתי אחת אל השנייה וקיבלתי עוגיות לא פחות ממושלמות. נכון שגם אתם הולכים עכשיו לנסות?

חומרים לכ-20 עוגיות נדיבות
תערובת תבלינים:
1 כף קינמון
1 כפית זרעי אניס טחונים
1/2 כפית פלפל לבן טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית הל טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית ציפורן טחון
- מערבבים יחד את כל התבלינים. הכמות תספיק ליותר ממנה אחת של עוגיות. את היתרה שומרים בקופסה אטומה במקום קריר ויבש או במזווה. ניתן להשתמש בתערובת גם כדי להכין עוגיות ספקולאס (לוטוס).
לעוגיות:
130 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר חום בהיר
50 גרם סוכר לבן
1 ביצה גודל L
30 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל
1 כפית תערובת תבלינים
250 גרם קמח
לגנאש מוקצף:
225 גרם שמנת מתוקה (1)
150 גרם שוקולד מריר
115 גרם שמנת מתוקה (2)
- לילה לפני, מכינים את הגנאש המוקצף: מחממים את השמנת (1) לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
- יוצקים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה.
- מכינים את העוגיות: בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכרים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה
- מוסיפים את הביצה, השמנת ותמצית הווניל ומערבלים עד שמתאחד. מגרדים את דפנות הקערה אם צריך
- מוסיפים פנימה את הקמח והתבלינים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן
- על גבי מגש עם נייר אפייה מזלפים כ-40 פרחים (יתכן וצריך יותר ממגש אחד)
- אופים ב-180 מעלות כ-10-12 דקות להזהבה. מצננים.
- מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם יציב מאוד
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן. מחלקים את העוגיות לזוגות. על עוגיה אחת מזלפים מעט גנאש מוקצף שוב בצורת פרח, מניחים עוגיה נוספת ומהדקים בעדינות
- מפדרים את העוגיות באבקת סוכר ומגישים או שומרים במקרר עד להגשה ועד ארבעה ימים