היום אני רוצה להכיר לכם, אם אתם טרם מכירים, את הזפיר – מעין מרשמלו על בסיס פירות שמקורו באזור ברית המועצות לשעבר. אם אתם כבר מכירים אז אתם יודעים שמדובר בממתק טעים וכיפי עם ציפוי מעט קראנצ'י, אם זו המילה הנכונה, מבחוץ ומרקם רך ואוורירי שנמס בפה מבפנים. אם טרם הכרתם, אז זה הזמן להכיר. כאן הוא בגרסת פטל שחור אבל גם פירות אחרים יעבדו נפלא.

חומרים לכ-30 יחידות

למחית פטל שחור:
250 גרם פטל שחור טרי או קפוא
100 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
1 חלבון מביצה גודל L

לסירופ:
75 גרם מים
200 גרם סוכר
5 גרם אגר אגר

אבקת סוכר לפידור

  • מכינים את המחית: בסיר קטן מחממים את הפטל עם הסוכר ומיץ הלימון עד לרתיחה. מועכים מעט את הפירות וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
  • מעבירים את מחית הפרי דרך מסננת דקה על מנת לקבל רק את הנוזל ללא הגרעינים. מועכים היטב את הפרי על המסננת על מנת להוציא את כל המית. צריכים לקבל כ-125 גרם מחית. אם חסר, ניתן להשלים עם מעט מים.
  • מעבירים לחצי שעה למקפיא לקירור מוחלט ומערבבים את המחית המוכנה עם החלבון
  • מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 8-10 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה, יציבה ואוורירית
  • בינתיים, מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים מים, סוכר ואגר אגר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות להסמכה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומזלפים פנימה את הסירופ החם בזרם דק
  • ברגע שכל הסירופ בפנים מגבירים חזרה את מהירות המיקסר וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות לקבלת קצף יציב מאוד
  • מעבירים מיד לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על גבי מגש עם נייר אפייה שושני מרשמלו בגודל אחיד
  • נותנים למגשים לעמוד במקום קריר ויבש למשך 12-24 שעות. המרשמלו יתייבש ויפתח מעין קרום יבש מבחוץ.
  • מנתקים את השושנים בעדינות מנייר האפייה ומצמידים את התחתיות של כל שני שושנים. טובלים כל צמד שושנים כזה בקערה עם אבקת סוכר לאיבוק מכל הכיוונים, מנערים את הסוכר העודף ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. המרשמלו יישמרו לשבוע ויותר.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה