הכנתי וצילמתי לראשונה את המתכון הזה בחג שמחת תורה שהיום מוכר בשם השבת השחורה. אכלנו אותו לאורך כל אותו היום המתוח כשאנחנו יושבים צמודים לחדשות ולטלוויזיה ולא מאמינים למה שאנחנו רואים ושומעים. ביום ראשון כבר הכנתי סיבוב נוסף ובכלל בשבועיים הראשונים של המלחמה זה היה פחות או יותר הדבר היחיד שהכנתי מלבד ארוחות צהריים לילדים. זה המתכון שהחזיק אותנו באותם ימים ובאמת בזכות העובדה שהוא מוצלח בצורה יוצאת דופן. רק היום, חודש אחרי, העזתי לחזור לצילומים מאותו היום לראות מה בכלל הצלחתי לצלם. חולק איתכם את המתכון הזה היום כדי לנסות ולתת לכם ולכן מעט מן הכוח שהוא נתן לי בימים אלה של אפס אנרגיה. תכינו אותו עם תפילה קטנה שכל החטופים יחזרו לביתם במהרה בימינו, אמן!

חומרים ל-12 שבלולים בתבנית 30X20 ס"מ
לבצק:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים
70 גרם סוכר
3 גרם מלח
240 גרם חלב
60 גרם שמנת חמוצה
1 ביצה גודל L
80 גרם חמאה רכה
למילוי קינמון:
160 גרם סוכר חום בהיר
140 גרם חמאה רכה
8 גרם קינמון
לציפוי (אופציונלי):
20 גרם חמאה רכה
110 גרם גבינת שמנת
180 גרם אבקת סוכר
1 כף חלב
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים – קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים היטב
- יוצקים פנימה את הנוזלים – חלב, שמנת חמוצה וביצה ולשים עם וו לישה במהירות בינונית כ-10 דקות
- הבצק צריך להיות אלסטי וגמיש ונמתח בקלות
- מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות עד שהיא נטמעת פנימה ומתקבל בצק גמיש ומבריק
- מעבירים את הבצק לקערה נקייה, עוטפים בשקית ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה.
- אם רוצים לשמור את הבצק עד ליום למחרת, מוציאים לו מעט את האוויר, מכסים אותו ושומרים במקרר
- בינתיים, מכינים את המילוי: מערבבים יחד את החמאה הרכה עם הסוכר והקינמון לתערובת חלקה ואחידה ושומרים בצד עד להרכבה
- מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות למלבן בגודל 45X30 ס"מ
- מורחים את המילוי מעל בשכבה דקה ואחידה
- מגלגלים את הבצק לגליל על הצד הרחב כך שמתקבל גליל באורך 45 ס"מ
- חותכים את הגליל ל-12 שבלולים בעובי כ-4 ס"מ
- מסדרים את השבלולים בתבנית משומנת, מכסים ומניחים במקום חמים לתפוח כ-30-40 דקות
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-25 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים. מצננים לחלוטין.
- להכנת הציפוי: טורפים את גבינת השמנת והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
- מוסיפים פנימה בהדרגה את אבקת הסוכר וטורפים לקבלת תערובת חלקה. מסיימים עם הוספת החלב עד לקבלת ציפוי חלק ומבריק
- יוצקים את הציפוי על גבי השבלולים האפויים ומגישים