הפעם לקחתי את המתכון המנצח שלי לעוגה בחושה טריפל שיש עם ערבוב טעמים מושלם של וניל, שוקולד וריבת חלב, אפיתי אותה בתבנית רחבה והוספתי מעל המון קראמבל קקאו קראנצ'י וכיפי. התוצאה – עוגה מושלמת לצד כוס תה של ערב קריר וחורפי ובטח מצוינת לצד הקפה של הבוקר.

חומרים לעוגה בתבנית 20X20 ס"מ

לבלילת טריפל:
170 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
3 ביצים גודל L
220 גרם קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
120 גרם שמנת חמוצה
80 גרם ריבת חלב
60 גרם שוקולד מריר
5 גרם אבקת קקאו כהה
1 כף תמצית וניל

לקראמבל:
60 גרם קמח
60 גרם סוכר חום בהיר
10 גרם אבקת קקאו
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם אבקת שקדים

  • משמנים תבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ
  • בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת
  • מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה
  • מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה כשמתחילים ומסיימים עם הקמח
  • מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים שווים
  • לחלק אחד מוסיפים את תמצית הווניל
  • לחלק השני מוסיפים את ריבת החלב. אם ריבת החלק נוקשה מדי ניתן לחמם אותה כמה שניות במיקרוגל.
  • ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל ומוסיפים אל החלק השלישי יחד עם אבקת הקקאו
  • מפזרים באופן חופשי כל פעם כף אחת מבלילה אחרת עד שממלאים את כל התבנית בבלילה
  • מכינים את הקראמבל: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה כמה דקות עד שמתקבלים פירורים גסים
  • מפזרים את הקראמבל בשכבה אחידה על גבי הבלילה
  • אופים ב-170 מעלות כ-30-40 דקות עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי
  • מצננים כ-10 דקות בתבנית. מחלצים מהתבנית ומצננים לחלוטין על גבי רשת.
  • פורסים לריבועים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה