הקרוסטטה הקלאסית היא עוגת פאי מבצק פסטה פרולה איטלקי סופר פריך שממלאים בהמון ריבה של בית, מצפים מעל בשכבת בצק בצורת שתי וערב ואופים. אני השתמשתי למילוי בריבת חבושים ספרדית שאותה קניתי במעדנייה קרובה לבית, אבל כל ריבה שתבחרו, קנויה או ביתית, תעשה פה עבודה מצוינת.

חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ
לבצק – פסטה פרולה:
כמות הבצק מתאימה לשתי עוגות
)אפשר להקפיא חלק לפעמים הבאות(
2 ביצים גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
450 גרם קמח
130 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גרידה מלימון אחד
למילוי:
250 גרם ריבה אהובה
- מכינים את הבצק: שמים את החמאה והקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את הסוכר והגרידה ומערבלים כמה שניות
- מוסיפים את הביצים והחלמון ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק
- מרדדים את הבצק מיד בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
- מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה. מה שנשאר מהבצק שלא משתמשים שומרים במקפיא
- מחלק אחד של הבצק מרדדים תחתית של רינג בקוטר 24-26 ס"מ בגובה 1-2 ס"מ
- מורחים את הריבה בנדיבות בשכבה אחידה
- מיתרת הבצק ניתן ליצור צורה של שתי וערב ולקרוץ עיגול. לחלופין ניתן פשוט לקרוץ עיגול פשוט של בצק. עוד אופציה היא לגרד את הבצק בפומפיה לקבלת פירורים ולפזר את הפירורים על גבי הריבה
- מחוררים את החלק העליון עם מזלג, מברישים בחלבון טרוף (אופציונלי)
- אופים ב 150- מעלות במשך 25-30 דקות. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
- מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר. שומרים בטמפרטורת החדר עד שבוע.
