אחד מחומרי הגלם הכי מופלאים בעיניי הוא הפול הקטן והמקומט הזה שנקרא טונקה. יש לו טעם וארומה מושלמים שנעים על איזשהו גבול דק בין וניל לשקדים, בין קינמון לבין דובדבני אמרנה. מעין אזור מרציפני ומיוחד כזה מצד אחד, אבל שונה מכל מה שאתם מכירים מצד שני. לצערי, כמעט ולא ניתן להשיג אותו בארץ אז החלטתי להביא לכם טעימה קטנה ונדירה. את הזרעים הקטנים והמקומטים מגרדים עם מגררת דקה לתוך מה שמכינים ממש כמו שעושים עם אגוז מוסקט.
אמנם מכירתו נאסרה בארצות הברית בגלל שהוא מכיל נוגד קרישה המכונה קומרין, אבל בפועל צריך לצרוך כמויות מאוד גדולות שלו כדי שתהיה לזה איזו השפעה ולמרות הכל הוא מיובא ונמכר עדיין בארצות הברית. אגב, קומרין בכמות דומה תוכלו למצוא גם בתותים, דובדבנים וליקריץ כך שאין מה לחשוש.
שמח שבחרתם להתנסות איתי. כל מתכוני הטונקה שלי מחכים לכם ממש כאן בעמוד. ספרו לי מה הכנתם בעמוד האינסטגרם שלי…