ללא ספק העוגה הכי אהובה באתר עד כה – עוגת השוקולד של הקונדיטורית קלייר דמון נצבעה לבלונד וזוכה לגרסה ללא גלוטן שהיא גם כשרה לפסח ומככבת אצלנו בחג אבל גם כל השנה! ביסקוויט רך ואוורירי של שוקולד לבן ושכבות של גנאש שוקולד לבן מקורמל ומוס שוקולד לבן קליל. מושלמת!!
חומרים לעוגה בגודל 20X20 שנחתכת ל-16 ריבועים בגודל 4X4 ס"מ
ביסקוויט שוקולד לבן רך:
106 גרם שוקולד לבן
58 גרם חמאה
52 גרם חלמונים
106 גרם חלבונים
58 גרם סוכר
18 גרם אבקת שקדים
– ממיסים שוקולד לבן ומחאה במיקרוגל
– מוסיפים את החלמונים אל תערובת השוקולד
– מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים אל השוקולד לסירוגין עם אבקת השקדים
– יוצקים את התערובת לרינג מרובע 20×20
– אופים 10 דקות ב-190 מעלות
גנאש דולסי:
200 גרם שמנת
32 גרם סוכר אינוורטי
400 גרם שוקולד דולסי (או שוקולד לבן)
– ממיסים מעט את השוקולד במיקרוגל
– מחממים את השמנת והסוכר ויוצקים על השוקולד
– מערבבים לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר
– מניחים את הביסקוויט חזרה בתוך הרינג ויוצקים עליו מחצית מכמות הגנאש, מקררים 30 דקות לפחות
מוס שוקולד לבן:
206 גרם חלב
מעט תמצית וניל
86 גרם חלמונים
36 גרם סוכר
5 גרם ג'לטין ספוגים ב-30 גרם מים
252 גרם שוקולד לבן
7 גרם חמאת קקאו
270 גרם שמנת מתוקה
– מרתיחים חלב ווניל בסיר
– מערבבים בקערה חלמונים וסוכר
– יוצקים בזהירות את החלב, מערבבים היטב ומחזירים לסיר
– מבשלים על אש קטנה מספר דקות תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה קלה
– מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין
– יוצקים את התערובת על השוקולד הלבן וחמאת הקקאו ומערבבים היטב
– מצננים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת מוקצפת לקצפת רכה
– יוצקים את המוס על הביסקוויט ומקפיאים שעה לפחות
– יוצקים את יתרת הגנאש על המוס הקפוא
– מקפיאים שעתיים לפחות ומפשירים לפני ההגשה במקרר
– רצוי לחתוך את העוגה לקוביות כשהיא עדיין קפואה

נראה מעולה, יש לי 2 שאלות:
1. איפה אפשר להשיג שוקולד דולסי?
2. האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר אינוורטי?
אהבתיאהבתי
נראה מעולה, יש לי 2 שאלות:
1. איפה אפשר להשיג שוקולד דולסי?
2. האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר אינוורטי?
אהבתיאהבתי
הי אתי 🙂
שוקולד דולסי אפשר לקנות בחנויות שמתמחות במוצרי אפיה וקונדיטוריה ומוכרות גם שוקולדים לאפיה באיכות גבוהה.
סוכר אינוורטי אינו כמו גולוקוזה ולכן אי אפשר להמיר אותו לדבש. הוא קרוי גם טרימולין- גם אותו אפשר להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפיה.
אהבתיאהבתי
מהמם דרור הוספתי לרשימת הקינוחים
אהבתיאהבתי
הכל נראה מעלף …
חבל שאתה רושם בגרמים ולא בכוסות לא לכולם יש משקל ביתי .
המטבח של לינדוש "עוגות זה לא רק טעם"
אהבתיאהבתי
היי
לכמה מנות ( קטנות( יספיק?
אהבתיאהבתי
בערך 16-20 מנות קטנות (כמו בתמונה)
אהבתיאהבתי
את צודקת. זה מתכון משנה שעברה. בהמשך השנה התחלתי לרשום את כל המתכונים גם בכוסות וגם בגרמים כדי שיהיה נוח לכולם. אני עדיין ממליץ לקנות משקל למי שאין, זה לא יקר ומבטיח תוצאות מדוייקות.
אהבתיאהבתי
תודה! ספרי לי איך יצא…
אהבתיאהבתי
שלום
האם ניתן להכין את העוגה כמה ימים מראש ולהקפיא?
אהבתיאהבתי
היי!
האם אפשר להשתמש בסוכר אחר במקום האינוורטי?
אהבתיאהבתי
גלוקוז או סירופ תירס יכולים לעשות את העבודה במקרה הזה
אהבתיאהבתי
אז האם אפשר להכין את העוגה מראש? כמה ימים? או להקפיא?
אהבתיאהבתי
כמה ימים במקרר, עד חודש במקפיא
אהבתיאהבתי
האם אפשר להמיר את חמאת הקקאו במשהו אחר?
אהבתיאהבתי
לא. אפשר לנסות להשמיט אבל יש סיכוי שהשוקולד יצא סמיך או קשה מדי בסוף. זה תלוי בסוג השוקולד.
אהבתיאהבתי
הי
איך אפשר להכין את הביסקוויט ללא אבקת שקדים (או כל אגוז אחר)
אהבתיאהבתי
אפשר להחליף אותה בקמח
אהבתיאהבתי
סוף הדרך… יצא מרשים וטעים בטירוףףף
אהבתיאהבתי
איזה כיף!
אהבתיאהבתי
היי בגנאש דולסי על איזו שמנת מדובר מתוקה או חמוצה?
תודה מראש על תשובתך
אהבתיאהבתי
שמנת מתוקה
אהבתיאהבתי
שלום דרור
קודם כל מתכון מעולה.. עוגה ממש טעימה.
רק שעשיתי אותה המוס שהיה מעל הגנאש פשוט החליק ולא נתפס בגנאש.. מה אני יכול לעשות עם זה?
אהבתיאהבתי
לא נתקלתי בבעיה כזו. אולי להוסיף עוד טיפה ג'לטין.
אהבתיאהבתי