עוגת השוקולד שצבעה לבלונד

שרון היינריך מהבלוג Paris Chez Sharon יצאה בתחרות להכנת עוגת Gateau au Chocolat (בתרגום פשוט: עוגת שוקולד) של הקונדיטורית בעלת השם העולמי קלייר דמון. המתכון המקורי פורסם בבלוג של שרון והעוגה המקורית נראית כך:

 צילום: שרון היינריך, מתוך הבלוג של שרון

אבל, ערב פסח וזה, לא התחשק לי להכין עוגת שוקולד עמוסה בטעמי שוקולד מריר חזקים, מה גם שהתארחנו אצל המשפחה של אשתי והם לא בדיוק מחובבי השוקולד. אז החלטתי כן להשתתף בתחרות, אבל שיניתי כיוון לעוגה בעלת מבנה ומרקם זהים אך בצבע לבן ועל טהרת השוקולד הלבן.

מבנה העוגה: ביסקוויט רך ואוורירי של שוקולד לבן, גנאש דולסי של ולרונה (למי שלא מכיר זה שוקולד לבן קרמלי מעולה אבל ניתן בהחלט גם לקרמל את השוקולד הלבן בעצמכם לפי המתכון שלנו), מוס שוקולד לבן קליל ועוד שכבת גנאש דולסי לסיומת מושלמת.

והנה המתכון למעוניינים (לעוגה ריבועים 20×20 ס"מ):
ביסקוויט שוקולד לבן רך:
106 גרם שוקולד לבן
58 גרם חמאה
52 גרם חלמונים
106 גרם חלבונים
58 גרם סוכר
18 גרם אבקת שקדים

– ממיסים שוקולד לבן ומחאה במיקרוגל
– מוסיפים את החלמונים אל תערובת השוקולד
– מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים אל השוקולד לסירוגין עם אבקת השקדים
– יוצקים את התערובת לרינג מרובע 20×20
– אופים 10 דקות ב-190 מעלות

גנאש דולסי:
200 גרם שמנת
32 גרם סוכר אינוורטי
400 גרם שוקולד דולסי (או שוקולד לבן)

– ממיסים מעט את השוקולד במיקרוגל
– מחממים את השמנת והסוכר ויוצקים על השוקולד
– מערבבים לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר
– מניחים את הביסקוויט חזרה בתוך הרינג ויוצקים עליו מחצית מכמות הגנאש, מקררים 30 דקות לפחות

מוס שוקולד לבן:
206 גרם חלב
מעט תמצית וניל
86 גרם חלמונים
36 גרם סוכר
7 גרם ג'לטין ספוגים ב-42 גרם מים
252 גרם שוקולד לבן
7 גרם חמאת קקאו
270 גרם שמנת מתוקה

– מרתיחים חלב ווניל בסיר
– מערבבים בקערה חלמונים וסוכר
– יוצקים בזהירות את החלב, מערבבים היטב ומחזירים לסיר
– מבשלים על אש קטנה מספר דקות תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה קלה
– מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין
– יוצקים את התערובת על השוקולד הלבן וחמאת הקקאו ומערבבים היטב
– מצננים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת מוקצפת לקצפת רכה
– יוצקים את המוס על הביסקוויט ומקפיאים שעה לפחות
– יוצקים את יתרת הגנאש על המוס הקפוא
– מקפיאים שעתיים לפחות ומפשירים לפני ההגשה במקרר
– רצוי לחתוך את העוגה לקוביות כשהיא עדיין קפואה

מודעות פרסומת

20 תגובות הוסף תגובה

  1. אתי אמר הגיב:

    נראה מעולה, יש לי 2 שאלות:
    1. איפה אפשר להשיג שוקולד דולסי?
    2. האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר אינוורטי?

    אהבתי

  2. אתי אמר הגיב:

    נראה מעולה, יש לי 2 שאלות:
    1. איפה אפשר להשיג שוקולד דולסי?
    2. האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר אינוורטי?

    אהבתי

  3. Unknown הגיב:

    הי אתי 🙂

    שוקולד דולסי אפשר לקנות בחנויות שמתמחות במוצרי אפיה וקונדיטוריה ומוכרות גם שוקולדים לאפיה באיכות גבוהה.

    סוכר אינוורטי אינו כמו גולוקוזה ולכן אי אפשר להמיר אותו לדבש. הוא קרוי גם טרימולין- גם אותו אפשר להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפיה.

    אהבתי

  4. לולה הגיב:

    מהמם דרור הוספתי לרשימת הקינוחים

    אהבתי

  5. הכל נראה מעלף …
    חבל שאתה רושם בגרמים ולא בכוסות לא לכולם יש משקל ביתי .
    המטבח של לינדוש "עוגות זה לא רק טעם"

    אהבתי

  6. ניצה הגיב:

    היי
    לכמה מנות ( קטנות( יספיק?

    אהבתי

  7. Dror Cohen הגיב:

    בערך 16-20 מנות קטנות (כמו בתמונה)

    אהבתי

  8. Dror Cohen הגיב:

    את צודקת. זה מתכון משנה שעברה. בהמשך השנה התחלתי לרשום את כל המתכונים גם בכוסות וגם בגרמים כדי שיהיה נוח לכולם. אני עדיין ממליץ לקנות משקל למי שאין, זה לא יקר ומבטיח תוצאות מדוייקות.

    אהבתי

  9. Dror Cohen הגיב:

    תודה! ספרי לי איך יצא…

    אהבתי

  10. Yariv Kornick הגיב:

    שלום
    האם ניתן להכין את העוגה כמה ימים מראש ולהקפיא?

    אהבתי

  11. קרן הגיב:

    היי!
    האם אפשר להשתמש בסוכר אחר במקום האינוורטי?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      גלוקוז או סירופ תירס יכולים לעשות את העבודה במקרה הזה

      אהבתי

  12. אפרת הגיב:

    אז האם אפשר להכין את העוגה מראש? כמה ימים? או להקפיא?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כמה ימים במקרר, עד חודש במקפיא

      אהבתי

  13. רס הגיב:

    האם אפשר להמיר את חמאת הקקאו במשהו אחר?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לא. אפשר לנסות להשמיט אבל יש סיכוי שהשוקולד יצא סמיך או קשה מדי בסוף. זה תלוי בסוג השוקולד.

      אהבתי

  14. pnina61 הגיב:

    הי
    איך אפשר להכין את הביסקוויט ללא אבקת שקדים (או כל אגוז אחר)

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      אפשר להחליף אותה בקמח

      אהבתי

  15. pnina61 הגיב:

    סוף הדרך… יצא מרשים וטעים בטירוףףף

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      איזה כיף!

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s