ללא ספק העוגה הכי אהובה באתר עד כה – עוגת השוקולד של הקונדיטורית קלייר דמון נצבעה לבלונד וזוכה לגרסה ללא גלוטן שהיא גם כשרה לפסח ומככבת אצלנו בחג אבל גם כל השנה! ביסקוויט רך ואוורירי של שוקולד לבן ושכבות של גנאש שוקולד לבן מקורמל ומוס שוקולד לבן קליל. מושלמת!!

IMG_0715_2

חומרים לעוגה בגודל 20X20 שנחתכת ל-16 ריבועים בגודל 4X4 ס"מ

ביסקוויט שוקולד לבן רך:
106 גרם שוקולד לבן
58 גרם חמאה
52 גרם חלמונים
106 גרם חלבונים
58 גרם סוכר
18 גרם אבקת שקדים

– ממיסים שוקולד לבן ומחאה במיקרוגל
– מוסיפים את החלמונים אל תערובת השוקולד
– מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים אל השוקולד לסירוגין עם אבקת השקדים
– יוצקים את התערובת לרינג מרובע 20×20
– אופים 10 דקות ב-190 מעלות

גנאש דולסי:
200 גרם שמנת
32 גרם סוכר אינוורטי
400 גרם שוקולד דולסי (או שוקולד לבן)

– ממיסים מעט את השוקולד במיקרוגל
– מחממים את השמנת והסוכר ויוצקים על השוקולד
– מערבבים לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר
– מניחים את הביסקוויט חזרה בתוך הרינג ויוצקים עליו מחצית מכמות הגנאש, מקררים 30 דקות לפחות

מוס שוקולד לבן:
206 גרם חלב
מעט תמצית וניל
86 גרם חלמונים
36 גרם סוכר
5 גרם ג'לטין ספוגים ב-30 גרם מים
252 גרם שוקולד לבן
7 גרם חמאת קקאו
270 גרם שמנת מתוקה

– מרתיחים חלב ווניל בסיר
– מערבבים בקערה חלמונים וסוכר
– יוצקים בזהירות את החלב, מערבבים היטב ומחזירים לסיר
– מבשלים על אש קטנה מספר דקות תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה קלה
– מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין
– יוצקים את התערובת על השוקולד הלבן וחמאת הקקאו ומערבבים היטב
– מצננים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת מוקצפת לקצפת רכה
– יוצקים את המוס על הביסקוויט ומקפיאים שעה לפחות
– יוצקים את יתרת הגנאש על המוס הקפוא
– מקפיאים שעתיים לפחות ומפשירים לפני ההגשה במקרר
– רצוי לחתוך את העוגה לקוביות כשהיא עדיין קפואה

img_1210_3.jpg

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 38 תגובות

  1. אתי אמר

    נראה מעולה, יש לי 2 שאלות:
    1. איפה אפשר להשיג שוקולד דולסי?
    2. האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר אינוורטי?

  2. אתי אמר

    נראה מעולה, יש לי 2 שאלות:
    1. איפה אפשר להשיג שוקולד דולסי?
    2. האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר אינוורטי?

  3. Unknown

    הי אתי 🙂

    שוקולד דולסי אפשר לקנות בחנויות שמתמחות במוצרי אפיה וקונדיטוריה ומוכרות גם שוקולדים לאפיה באיכות גבוהה.

    סוכר אינוורטי אינו כמו גולוקוזה ולכן אי אפשר להמיר אותו לדבש. הוא קרוי גם טרימולין- גם אותו אפשר להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפיה.

  4. לולה

    מהמם דרור הוספתי לרשימת הקינוחים

  5. ניצה

    היי
    לכמה מנות ( קטנות( יספיק?

  6. Dror Cohen

    בערך 16-20 מנות קטנות (כמו בתמונה)

  7. Dror Cohen

    את צודקת. זה מתכון משנה שעברה. בהמשך השנה התחלתי לרשום את כל המתכונים גם בכוסות וגם בגרמים כדי שיהיה נוח לכולם. אני עדיין ממליץ לקנות משקל למי שאין, זה לא יקר ומבטיח תוצאות מדוייקות.

  8. Dror Cohen

    תודה! ספרי לי איך יצא…

  9. Yariv Kornick

    שלום
    האם ניתן להכין את העוגה כמה ימים מראש ולהקפיא?

  10. קרן

    היי!
    האם אפשר להשתמש בסוכר אחר במקום האינוורטי?

    1. בייקרי 365

      גלוקוז או סירופ תירס יכולים לעשות את העבודה במקרה הזה

  11. אפרת

    אז האם אפשר להכין את העוגה מראש? כמה ימים? או להקפיא?

  12. רס

    האם אפשר להמיר את חמאת הקקאו במשהו אחר?

    1. בייקרי 365

      לא. אפשר לנסות להשמיט אבל יש סיכוי שהשוקולד יצא סמיך או קשה מדי בסוף. זה תלוי בסוג השוקולד.

  13. pnina61

    הי
    איך אפשר להכין את הביסקוויט ללא אבקת שקדים (או כל אגוז אחר)

  14. pnina61

    סוף הדרך… יצא מרשים וטעים בטירוףףף

  15. דורית בגגון

    היי בגנאש דולסי על איזו שמנת מדובר מתוקה או חמוצה?
    תודה מראש על תשובתך

  16. שילה

    שלום דרור
    קודם כל מתכון מעולה.. עוגה ממש טעימה.
    רק שעשיתי אותה המוס שהיה מעל הגנאש פשוט החליק ולא נתפס בגנאש.. מה אני יכול לעשות עם זה?

    1. בייקרי 365

      לא נתקלתי בבעיה כזו. אולי להוסיף עוד טיפה ג'לטין.

  17. Moriel

    היי, מעוניינת להכין את העוגה.
    ידוע לך האם עוגה כזו יכולה להתאים לנשים בהריון? ( ראיתי שיש חלבונים והבנתי שרק מטמפרטורה מסויימת מותר להן לאכול מזה).
    אשמח לעזרה!

    1. בייקרי 365

      הביסקוויט אפוי והביצים שיש במוס עוברות בישול כך שהעוגה אמורה להתאים לנשים בהריון

      1. Moriel

        ועוד שאלה, אם אני רוצה לעשות את העוגה בגודל של 24 בכמה בערך להכפיל כמויות?

      2. בייקרי 365

        מרובעת או עגולה? הוספתי אזור חדש באתר של המרת מידות, יש שם טבלה שעוזרת להמיר גדלים של עוגות כמעט מכל גודל לכל גודל.

  18. naomi kamoun

    תודה רבה!
    מתכון מעולה
    מה עושה את הגנאש לקצת צבע מקורמל כמו בתמונה?
    המרכיבים או החימום?

    1. בייקרי 365

      המרכיבים, משתמשים בשוקולד לבן מקורמל

  19. אתי יעיש

    היי דרור שאלה בבקשה במוס שוקולד יש חמאת קקאו זה מייצב יותר את המוס? אני רוצה להכין להפוך את סה לפרווה ולבר אירועים השאלה אם אתה ממליץ החמאה קקאו תייצב יותר?

    1. בייקרי 365

      כן, חמאת קקאו זה לייצוב

  20. שרון

    הי דרור, את הבחסקוויט ובכלל, האם לאפות רגיל או בטורבו?

    1. בייקרי 365

      אני מעדיף טורבו

  21. Omer

    במה אפשר להחליף סוכר אינוורטי? קצת בעיה לצאת לקנות בימים אלו:/

    1. בייקרי 365

      דבש

  22. שרון גבאי

    הי, לתבנית 22X22 האם להגדיל את הכמויות ב 10%?
    תודה רבה

    1. בייקרי 365

      כן

השאר תגובה