
יש לכם עוד הזדמנות להכין את הפינוק הזה לפני שהפסח נגמר, אז הנה המתכון (כ-50 פחזניות בינוניות):
ציפוי פריך (לא חובה, אבל נותן מרקם פריך לכל הסיפור):
80 גרם חמאה קרה בקוביות
100 גרם סוכר
60 גרם קמח מצה
60 גרם קורנפלור
צבע מאכל (לא חובה)
– מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עד שמתקבל בצק אחיד
– מרדדים דק מאוד בין שני ניירות אפייה ומקררים (רצוי אפילו להקפיא) שעה לפחות
פחזניות
200 גרם חלב
200 גרם מים
180 גרם חמאה
4 גרם מלח
25 גרם סוכר
120 גרם קמח מצה
120 גרם קורנפלור
450 גרם ביצים (8 ביצים L או 9 ביצים M)
– מרתיחים בסיר חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר
– מוסיפים בבת אחת את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב
– מסירים מהאש ומעבירים לקערת מיקסר
– מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד שכל ביצה נטמעת בתערובת לפני שמוסיפים את הביצה הבאה
– מזלפים עיגולים קטנים על מגש עם נייר אפייה
– קורצים עיגולים פריכים בגודל של הפחזנייה המזולפת ומניחים אחד על כל אחת
– אופים 35-40 דקות ב-150 מעלות
קרם פטיסייר למילוי:
750 גרם חלב
90 גרם חלמונים (מ-4 ביצים L)
180 גרם סוכר
75 גרם קורנפלור
15 גרם ג'לטין מומסים ב-90 גרם מים קרים
400 גרם שמנת מתוקה
– מרתיחים חלב בסיר
– מערבבים חלמונים, סוכר וקורנפלור בקערה
– עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לסיר
– מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה ומסירים מהאש
– ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 15 שניות ומוסיפים אל התערובת
– מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות
– מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומקפלים אל הקרם הקר
– מעבירים לשקית זילוף
– חורצים חריץ קטן בתחתית של כל פחזנית וממלאים בקרם
– לאחר המילוי רצוי לשמור בהקפאה ולהפשיר כל פעם חצי שעה במקרר רק את הכמות שרוצים להגיש או לאכול
האם אפשר להחליף את הקרונפלור בקמח תפו״א?
לא ניסיתי, אבל לדעתי כן
מקסים!
נראה לך שאפשר להכין מקמח תפו"א?
לא ניסיתי, אבל לדעתי כן.
150 מעלות-הכוונה לתנור ביתי?
והאם הקמח מצה צריך להיות טחון דק או שאפשר להשתמש ברגיל?
אפשר קמח רגיל. תנור ביתי 150-160 מעלות
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן? אנחנו לא משתמשים במרגרינה זה קטניות?
כן, אפשר