פחזניות כשרות לפסח

האורחים שלכם לא יאמינו שהפחזניות המשגעות האלה כשרות לפסח. אם תחליטו כמובן להגיש להם אותם ולא לזלול אותן בעצמכם…
img_1250_3

יש לכם עוד הזדמנות להכין את הפינוק הזה לפני שהפסח נגמר, אז הנה המתכון (כ-50 פחזניות בינוניות):

ציפוי פריך (לא חובה, אבל נותן מרקם פריך לכל הסיפור):
80 גרם חמאה קרה בקוביות
100 גרם סוכר
60 גרם קמח מצה
60 גרם קורנפלור
צבע מאכל (לא חובה)

– מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עד שמתקבל בצק אחיד
– מרדדים דק מאוד בין שני ניירות אפייה ומקררים (רצוי אפילו להקפיא) שעה לפחות

פחזניות
200 גרם חלב
200 גרם מים
180 גרם חמאה
4 גרם מלח
25 גרם סוכר
120 גרם קמח מצה
120 גרם קורנפלור
450 גרם ביצים (8 ביצים L או 9 ביצים M)

– מרתיחים בסיר חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר
– מוסיפים בבת אחת את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב
– מסירים מהאש ומעבירים לקערת מיקסר
– מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד שכל ביצה נטמעת בתערובת לפני שמוסיפים את הביצה הבאה
– מזלפים עיגולים קטנים על מגש עם נייר אפייה
– קורצים עיגולים פריכים בגודל של הפחזנייה המזולפת ומניחים אחד על כל אחת
– אופים 35-40 דקות ב-150 מעלות

קרם פטיסייר למילוי:
750 גרם חלב
90 גרם חלמונים (מ-4 ביצים L)
180 גרם סוכר
75 גרם קורנפלור
15 גרם ג'לטין מומסים ב-90 גרם מים קרים
400 גרם שמנת מתוקה

– מרתיחים חלב בסיר
– מערבבים חלמונים, סוכר וקורנפלור בקערה
– עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לסיר
– מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה ומסירים מהאש
– ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 15 שניות ומוסיפים אל התערובת
– מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות
– מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומקפלים אל הקרם הקר
– מעבירים לשקית זילוף
– חורצים חריץ קטן בתחתית של כל פחזנית וממלאים בקרם
– לאחר המילוי רצוי לשמור בהקפאה ולהפשיר כל פעם חצי שעה במקרר רק את הכמות שרוצים להגיש או לאכול

IMG_1246_3.jpg

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s