עוגת שוקולד ללא קמח על בסיס מרנג צרפתי, תפוחה ואוורירית ולא דחוסה אך עדיין עם טעם שוקולדי משגע. מתאימה למי שאוכל ללא גלוטן, לפסח וגם סתם בשביל הכיף לאוהבי השוקולד. העוגה תופחת מאוד בזמן האפייה ומעט צונחת ביציאה מתנור, קצת כמו פונדנט שוקולד.

עכשיו, אל תגידו לי שלא בא לכם ביס מהדבר המשגע הזה…



חומרים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
85 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
7 חלבונים
קמצוץ קרם טרטר (אופציונלי, להשיג בחנויות המתמחות)
65 גרם סוכר (שליש כוס)
4 חלמונים
12 גרם סוכר (כף)
חצי כפית מלח

– משמנים תבנית במעט חמאה או שמן ומפזרים מעט סוכר על הדפנות
– מחממים תנור ל-170 מעלות
– ממיסים חמאה ושוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט
– מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר וכאשר נהיה מעט קצפי מוסיפים את הסוכר בהדרגה, שליש כל פעם
– ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך אך יציב
– בינתיים, טורפים בקערה את החלמונים כף הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת מעט בהירה
– יוצקים אל החלמונים את השוקולד המומס עם החמאה
– מקפלים אל התערובת את קצף החלבונים בהדרגה, שליש כל פעם
– יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 25 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי
– מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים במעט אבקת קקאו

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. bartensteina

    האם האפייה היא בטורבו או בלי?

    1. בייקרי 365

      עם טורבו עדיף

  2. בטי

    הי, לא צריך לשים במקרר אחרי האפייה? תודה

    1. בייקרי 365

      לא, העוגה נשמרת מצויין בטמפרטורת החדר

  3. תמרי

    נראה משגע!אם אין טרטר להחליף אותו במשהו או רק להשמיט?
    תודה

  4. תמר

    חג שמח אן לי קרם טרטר מה במקום תודה

    1. בייקרי 365

      בלי

  5. שחר

    יש הבדל בלהוסיף את הסוכר בבת אחת או ב3 פעמים זה משנה?

    1. בייקרי 365

      במרנג עדיף לא להוסיף את כל הסוכר בבת אחת כי זה מעכב את ההקצפה. עדיף להוסיף בהדרגה.

השאר תגובה