עוגת שוקולד ומרנג משגעת ללא קמח

עוגת שוקולד ללא קמח על בסיס מרנג צרפתי, תפוחה ואוורירית ולא דחוסה אך עדיין עם טעם שוקולדי משגע. מתאימה למי שאוכל ללא גלוטן, לפסח וגם סתם בשביל הכיף לאוהבי השוקולד. העוגה תופחת מאוד בזמן האפייה ומעט צונחת ביציאה מתנור, קצת כמו פונדנט שוקולד.

עכשיו, אל תגידו לי שלא בא לכם ביס מהדבר המשגע הזה…



חומרים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
85 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
7 חלבונים
קמצוץ קרם טרטר (אופציונלי, להשיג בחנויות המתמחות)
65 גרם סוכר (שליש כוס)
4 חלמונים
12 גרם סוכר (כף)
חצי כפית מלח

– משמנים תבנית במעט חמאה או שמן ומפזרים מעט סוכר על הדפנות
– מחממים תנור ל-170 מעלות
– ממיסים חמאה ושוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט
– מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר וכאשר נהיה מעט קצפי מוסיפים את הסוכר בהדרגה, שליש כל פעם
– ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך אך יציב
– בינתיים, טורפים בקערה את החלמונים כף הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת מעט בהירה
– יוצקים אל החלמונים את השוקולד המומס עם החמאה
– מקפלים אל התערובת את קצף החלבונים בהדרגה, שליש כל פעם
– יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 25 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי
– מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים במעט אבקת קקאו

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s