עוגת שוקולד ללא קמח על בסיס מרנג צרפתי, תפוחה ואוורירית ולא דחוסה אך עדיין עם טעם שוקולדי משגע. מתאימה למי שאוכל ללא גלוטן, לפסח וגם סתם בשביל הכיף לאוהבי השוקולד. העוגה תופחת מאוד בזמן האפייה ומעט צונחת ביציאה מתנור, קצת כמו פונדנט שוקולד.
עכשיו, אל תגידו לי שלא בא לכם ביס מהדבר המשגע הזה…
חומרים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
85 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
7 חלבונים
קמצוץ קרם טרטר (אופציונלי, להשיג בחנויות המתמחות)
65 גרם סוכר (שליש כוס)
4 חלמונים
12 גרם סוכר (כף)
חצי כפית מלח
– משמנים תבנית במעט חמאה או שמן ומפזרים מעט סוכר על הדפנות
– מחממים תנור ל-170 מעלות
– ממיסים חמאה ושוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט
– מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר וכאשר נהיה מעט קצפי מוסיפים את הסוכר בהדרגה, שליש כל פעם
– ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך אך יציב
– בינתיים, טורפים בקערה את החלמונים כף הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת מעט בהירה
– יוצקים אל החלמונים את השוקולד המומס עם החמאה
– מקפלים אל התערובת את קצף החלבונים בהדרגה, שליש כל פעם
– יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 25 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי
– מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים במעט אבקת קקאו
האם האפייה היא בטורבו או בלי?
עם טורבו עדיף
הי, לא צריך לשים במקרר אחרי האפייה? תודה
לא, העוגה נשמרת מצויין בטמפרטורת החדר
נראה משגע!אם אין טרטר להחליף אותו במשהו או רק להשמיט?
תודה
חג שמח אן לי קרם טרטר מה במקום תודה
בלי
יש הבדל בלהוסיף את הסוכר בבת אחת או ב3 פעמים זה משנה?
במרנג עדיף לא להוסיף את כל הסוכר בבת אחת כי זה מעכב את ההקצפה. עדיף להוסיף בהדרגה.
כמה זמן העוגה נשמרת?
שלושה ימים
היי מה הקרם טרטר נותן
בוקר מקסים, נראה משגע, איך הע
וגה מבפנים?
האם היא עוגתית יבשה או פאדג'ית?
אני רוצה לצפות את העוגה בקרם ולהניח מעליה לא תותים, האם היא תחזיק את עצמה ולא תקרוס?