הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס קטנטנות קראנצ'יות מבחוץ ונימוחות מבפנים. פשוטות להכנה אבל כל כך טעימות שהן פשוט נחטפות – מזל שיוצאת כמות גדולה של עוגיות מהמתכון אחרת כבר אחרי היציאה מהתנור לא היה נשאר. והן מושלמות להכנה עם הילדים.

IMG_20180720_103728

מתכון לכ-40 עוגיות קטנות:

200 גרם חמאה קרה בקוביות
120 גרם סוכר חום (חצי כוס)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 כוסות פצפוצי שוקולד מריר
– שמים את החמאה בקערת מיקסר עם הקמח ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים את שני סוגי הסוכר, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה
– מוסיפים את הביצים, תמצית הוניל ופצפוצי השוקולד וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד
– מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר 2-3 ס"מ ומסדרים על נייר אפייה במגש או בקופסא
– מקפיאים את הכדורים למשך חצי שעה עד שעה ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות
– מסדרים את הכדורים עם מעט מרווחים בתבניות עם נייר אפייה
– אופים 20 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר לפני שזוללים

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. נחמה

    הי, אפשר עם סוכר חום בהיר?

    1. בייקרי 365

      כן

  2. לידור

    במה להחליף סוכר חום והאם זה קריטי שאין לי?

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף בסוכר לבן, זה קצת מוריד מהמרקם הפריך

השאר תגובה