עוגיות שוקולד צ'יפס קטנטנות ומושלמות

הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס קטנטנות קראנצ'יות מבחוץ ונימוחות מבפנים. פשוטות להכנה אבל כל כך טעימות שהן פשוט נחטפות – מזל שיוצאת כמות גדולה של עוגיות מהמתכון אחרת כבר אחרי היציאה מהתנור לא היה נשאר. והן מושלמות להכנה עם הילדים.

IMG_20180720_103728

מתכון לכ-40 עוגיות קטנות:

200 גרם חמאה קרה בקוביות
120 גרם סוכר חום (חצי כוס)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 כוסות פצפוצי שוקולד מריר
– שמים את החמאה בקערת מיקסר עם הקמח ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים את שני סוגי הסוכר, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה
– מוסיפים את הביצים, תמצית הוניל ופצפוצי השוקולד וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד
– מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר 2-3 ס"מ ומסדרים על נייר אפייה במגש או בקופסא
– מקפיאים את הכדורים למשך חצי שעה עד שעה ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות
– מסדרים את הכדורים עם מעט מרווחים בתבניות עם נייר אפייה
– אופים 20 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר לפני שזוללים
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s