עוקבים אחרי כלל פשוט אחד ומקבלים ארטיקים מושלמים וצוננים שכיף לזלול בימים הלוהטים האלה. בפוסט הזה תלמדו להכין ארטיק כמעט מכל נוזל שעולה על דעתכם והאפשרויות הן כמעט אינסופיות. כאן בגרסת אבטיח קורצת ומרעננת.

IMG_0088_2

כפי שהזכרנו בפוסט הקודם, הכלל הוא ממש פשוט. בוחרים איזה נוזל שרוצים (רצוי שלא יהיה נוזל שומני כמו שמנת או חמאה), מערבבים אותו עם סירופ סוכר פשוט (חצי-חצי מים וסוכר מבושלים לרתיחה) ביחס של 1 ל-4 לטובת הנוזל הנבחר, יוצקים לתבנית ומקפיאים. ניתן לשחק מעט עם היחסים האלה עם הנוזל ההתחלתי שלכם הוא כבר מתוק או חמוץ מאוד, אבל אני במקרים האלה מעדיף לדלל את הנוזל המקורי עם מים. כמות סוכר לא נכונה יכולה לפגוע במרקם הסופי של הארטיק שלכם, אבל זה באמת לא מסובך בכלל…

ארטיק אבטיח – חומרים ל-10 ארטיקים גדולים

סירופ סוכר
150 גרם סוכר
150 גרם מים

  • שמים את המים והסוכר בסיר ומבשלים עד לרתיחה
  • ממשיכים לבשל עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים

שכבת אבטיח
700 גרם אבטיח ללא גרעינים חתוך לקוביות
150 גרם סירופ סוכר

  • טוחנים את האבטיח במעבד מזון לקבלת מיץ אבטיח. אם יש צורך מעבירים אותו דרך מסננת גסה על מנת להוריד סיבים גדולים וגרעינים.
  • מערבבים את מיץ האבטיח עם הסירופ ויוצקים לתבניות עד שני שליש גובה
  • אם לתבנית שלכם יש מתקן מיוחד שמחזיק את המקל אז מכניסים את המקלות ומעבירים להקפאה של 2-3 שעות
  • אם לתבנית שלכם אין מתקן כזה אז לא מכניסים את המקלות ומקפיאים שעה עד שעה וחצי. כשהארטיקים מתחילים להתקשות מעט, נועצים פנימה את המקלות ומחזירים למקפיא לשעה עד שעה וחצי נוספים

שכבת וניל
100 גרם חלב
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
25 גרם סירופ סוכר

  • מחממים את החלב עם תמצית הוניל עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מערבבים את החלב עם סירופ הסוכר ויוצקים פס קטן בעובי של כרבע ס"מ על כל שכבת אבטיח בתבנית.
  • מקפיאים שעה לפחות

שכבת ליים
100 גרם מיץ ליים או לימון
100 גרם מים
50 גרם סירופ סוכר
מעט צבע מאכל ירוק (אופציונלי)

  • מערבבים יחד את כל החומרים ויוצקים את השכבה האחרונה לתבניות עד למעלה
  • רצוי להשאיר כ-2-3 מ"מ רווח משפת התבנית
  • מקפיאים שעתיים לפחות

חילוץ הארטיקים

  • כשרוצים לחלץ את הארטיקים מהתבנית, טובלים אותה לכמה שניות במים חמימים ומושכים אותם בעדינות החוצה

IMG_0147_2.JPG

ארטיק מנגו
600 גרם מנגו טרי טחון
150 גרם סירופ סוכר

  • מערבבים את המנגו הטחון עם סירופ הסוכר כששניהם בטמפרטורת החדר
  • יוצקים לתבניות ומשאירים מספר מילימטרים מלמעלה. מכניסים מקלות ומקפיאים 4-5 שעות לפחות.
  • טובלים את התבנית במעט מים חמימים ומושכים את הארטיקים בעדינות החוצה
  • למבוגרים אפשר להוסיף מעט צ'ילי גרוס וגרידת לימון ולחלוט אותם בסירופ הסוכר. ניתן להוסיף גם תבלינים אחרים כמו קינמון או ציפורן.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. טלי

    שכבת החלב משדרגת פלאים כל ארטיק. תודה 🙂

השאר תגובה