השבוע השתתפתי בצילומים לכתבה על בלוגרים של אוכל והטרנד החם והמתפתח של צילום אוכל והפצת תמונות אוכל מגרות בפייסבוק, אינסטגרם ושלל מדיות אחרות. במסגרת הכתבה השתתפנו בסדנת צילום של הצלם המוכשר רונן מנגן בסטודיו צילום בעם. הייתי צריך להכין משהו גם מהיר וגם טעים וכבר הרבה זמן שבא לי לשלב לימון ואוכמניות, אז זה מה שיצא. עוגת גבינה מופלאה עם לימון ואוכמניות.

מתכון לעוגה בקוטר 24 ס"מ או 8 עוגות אישיות בקוטר 8 ס"מ
תחתית:
150 גרם ביסקוויטים
25 גרם סוכר
40 גרם חמאה מומסת
– טוחנים את הביסקוויטים עם הסוכר ומוסיפים את החמאה המומסת
– מרפדים את שולי התבניות/רינגים בשקף לעוגה ואת תחתית הרינגים בתערובת הביסקוויטים
– מניחים בצד להתייצבות
מוס גבינה, לימון ושוקולד לבן
14 גרם ג'לטין
85 גרם מים קרים
200 גרם שוקולד לבן
מיץ וגרידה מלימון אחד
750 גרם גבינה לבנה 5%
160 גרם סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
– ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות
– ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל בפולסים רק עד שכולו נמס
– מערבבים את הגבינה הלבנה והסוכר בקערה
– ממיסים את הג'לטין 15 שניות במיקרוגל ומוסיפים אל השוקולד הלבן המומס
– מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה אל תערובת השוקולד והג'לטין
– מערבבים פנימה את תערובת הגבינה בארבע חלקים ומוודאים בכל פעם שהכל מעורבב היטב לפני שמוסיפים את המנה הבאה
– מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל תערובת הגבינה והשוקולד
– מעבירים אל המקפיא ובינתיים מכינים את האוכמניות
"מערבולת" אוכמניות
50 גרם אוכמניות טריות או קפואות טחונות או מחית אוכמניות
2 כפות סוכר
2 גרם ג'לטין
10 גרם מים קרים
– ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות
– מחממים את המחית והסוכר בסיר קטן, לא להביא לרתיחה
– מוסיפים פנימה את הג'לטין המומס ומערבבים היטב
– מצננים מעט לטמפרטורת החדר
– מטפטפים מעט תערובת אוכמניות על העוגה ומערבבים אותה בעדינות ליצירת צורה של שיש רק עם השכבה העליונה של העוגה
– חשוב להוסיף את האוכמניות אל העוגה לפני שהיא מתקשה לחלוטין במקפיא
– מעבירים למקרר להתייצבות עד להגשה
– ניתן לשמור במקפיא כחודש ולהפשיר במקרר לפני ההגשה
היי דרור קוטר הרינג הוא 8 מה גובהו?
6 ס"מ
היי, מה אפשר לשים במקום הג׳לטין?
אין תחליף לג'לטין במתכון הזה. סורי.
היי, כשערבבתי את הג'לטין עם השוקולד הלבן נוצרו גושים של ג'לטין. ככה זה אמור להיות? התערובת עצמה לא חלקה.
אם השוקולד הלבן חם זה לא אמור לקרות כי הוא ימיס את הג'לטין
זאת נראה לי הייתה הבעיה. לגבי הסוכר, לא צריך אבקת סוכר? אם מערבבים את הסוכר עם הגבינה לא מרגישים את הסוכר בביסים?
אין צורך באבקת סוכר. לא מרגישים את הסוכר בביסים
אתם גדולים ומדהימים
אפשר להמיר את הגבינה במסקרפונה??
עם מסקרפונה העוגה תצא שמנה מדי לטעמי. אפשר להחליף בגבינות כחושות כמו ריקוטה או טוב טעם
אפשר לוותר על הלימון ע״מ לשלב עם משהו מתוק מלמעלה כדוגמת נוטלה? אם כן, פשוט להשמיט?
כן, פשוט להשמיט
הי,
את האוכמניות הטריות יש לטחון לפני החימום עם הסוכר?
כן
היי, במידה ואני משמיטה את הלימון, צריך להוריד מעט מכמות הסוכר ? אם כן , כמה?
הלימון כאן ממש עדין, לדעתי לא צריך להפחית מכמות הסוכר
היי
צריך לסנן את הגבינה?
לא, אין צורך
זה נשמע המון ג'לטין בגבינה, זה לא משפיע על הטעם?