טריקולד פטנט

טוב, הקינוח הזה הוא קלאסיקה אמיתית ואהובה ובטח יצא לכם לטעום אלפי גרסאות שלו. אבל הפעם אנחנו מציעים לכם מתכון פטנט לקינוח הטריקולד המוכר והאהוב שבו מכינים במכה אחת את כל שלושת המוסים ואז רק מרכיבים אותם עם קירור קצר בין שכבה אחת לשנייה. ניתן להכין בכוסות או בעוגה גדולה לבחירתכם. ויש לנו גם הצעה לשכבה פריכה ומעניינת שיכולה להוות קישוט בגרסת הכוסות או תחתית פציחה בגרסת העוגה.

img_6336_2

הכמויות מתאימות לעוגה בקוטר 18 ס"מ או 4 קינוחים זוגיים בכוס גלידה (כמו בתמונה) או 10-15 קינוחים אישיים בכוסיות קטנות (תלוי בגודל הכוסית)

הכנת הגנאשים
160 גרם חלב (2/3 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
80 גרם חלמונים (מ-3 ביצים בגודל L)
6 גרם ג'לטין (חצי שקית, כפית וקצת)
36 גרם מים קרים (1/8 כוס)
60 גרם שוקולד מכל סוג – לבן, חלב ומריר

  • מספיגים את הג'לטין במים הקרים בקערה קטנה ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מערבבים את החלמונים והסוכר בקערה ובמקביל שמים את החלב בסיר ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים את החלב החם בהדרגה ותוך כדי ערבוב אל תערובת החלמונים ואז מחזירים אל הסיר על אש קטנה
  • מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה כ-3-4 דקות. אם יש מדחום אז מגיעים ל-80 מעלות.
  • מסירים מהאש. שמים בשלוש קערות נפרדות על אחד מסוגי השוקולד ויוצקים שליש מהתערובת החמה אל כל אחת מהקערות. רצוי לשקול כ-120 גרם תערובת לכל קערה.
  • מערבבים את השוקולד בכל קערה עד לקבלת גנאש חלק.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-10 שניות ומחלקים שליש לכל גנאש (אם יש משקל, שוקלים כ-14 גרם לכל קערה)

הרכבה
360 גרם שמנת מתוקה (כוס וחצי)

  • אם מכינים את הקינוח כעוגה גדולה אז מכינים את הרינג או התבנית עם התחתית והשקף לפי ההוראות שבהמשך (שטרוייזל וקרוסטיון). אם מכינים את הקינוח בגרסת הכוסות, אז מסדרים את הכוסות על מגש.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה במרקם יוגורט
  • יוצקים שליש מכמות הקצפת אל הקערה עם הגנאש של השוקולד המריר (אם רוצים ניתן גם להקציף רק 120 גרם קצפת בכל פעם)
  • מערבבים את הקצפת והגנאש בתנועות קיפול. חשוב לגרד את תחתית הקערה שלא יישאר גנאש לא מעורבב בתחתית.
  • בשלב זה חשוב לצקת את המוס המוכן אל הרינג או הכוסות עד לשליש גובה לפני שהג'לטין מתחיל להיכנס לפעולה מהקור של השמנת
  • מכניסים את הרינג או הכוסות אל המקרר ל-10-15 דקות להתייצבות קלה
  • חוזרים על הפעולות הללו עם גנאש שוקולד החלב והלבן. לאחר ההרכבה המלאה מכניסים למקפיא להתייצבות של שעה לפחות. לאחר מכן ניתן להעביר את העוגה למקרר עד להגשה או לחילופין לשמור אותה עד חודש במקפיא ולהפשיר כ-3 שעות לפני ההגשה במקרר.

IMG_6362_2.JPG

שטרוייזל קקאו
70 גרם חמאה
70 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס דחוסה)
70 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס)
60 גרם קמח (6 כפות)
15 גרם אבקת קקאו (כף וחצי)
קורט מלח

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת גושי בצק גדולים
  • מגררים את הבצק בפומפייה או מסננת גסה לקבלת פירורים גסים על גבי תבנית עם נייר אפייה
  • אופים 20 דקות ב-150 מעלות ומצננים היטב
  • אם משתמשים לקישוט הכוסות אז ניתן להשתמש בפירורי השטרוייזל כמו שהם
  • אם משתמשים כתחתית לעוגה ממשיכים לשלב הבא – קרוסטיון קקאו

קרוסטיון קקאו (רק לגרסת העוגה)
80 גרם שוקולד מריר מומס
30 גרם חמאה מומסת
1 כמות שטרוייזל קקאו מהמתכון למעלה

  • מערבבים את כל החומרים בקערה, בעדינות שלא לשבור את פירורי השטרוייזל יותר מדי
  • מרפדים תבנית או רינג בקוטר 18 ס"מ בשקף ומרפדים את כל תחתית התבנית בשכבה אחידה של הקרוסטיון
  • מכניסים למקפיא ל-10-15 דקות וממשיכים עם הרכבת העוגה לפי ההוראות שלמעלה

 

 

 

מודעות פרסומת

7 תגובות הוסף תגובה

  1. א הגיב:

    היי ,
    נראה מדוייק ומקסים .
    במידה ואני רוצה להכין ברינג 24 .. איך אני מחשבת את הכמויות?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לרינג 24 צריך להוסיף עוד 3/4 כמות. אם לא רוצים להסתבך עם החישובים, אפשר להכין כמות כפולה ואז או שמכינים עוגה מעט גבוהה יותר או שלא משתמשים בכל הכמות.

      אהבתי

  2. thmhe הגיב:

    היי
    רינג 18
    ומה גובה הרינג?

    אהבתי

  3. אור הגיב:

    הכנתי ויצא מעולה

    אהבתי

  4. טובה הגיב:

    כשממתינים לקרור של השכבה הראשונה, האם הג׳לטין לא יכנס לפעולה במסה של שתי השכבות הנוספות שעדיין בחוץ? איך לשמור שלא ייתקרשו בינתיים?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      אין בעיה שייקרשו. במקרה הכי גרוע ניתן לחמם כמה שניות במיקרוגל או על בן מארי.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s