אזני פיל הם אולי מעוגיות הילדות היותר מוכרות ואהובות של נוף ילדותנו. לכבוד יום האהבה, בגרסה הצרפתית הקלאסית – אזניים גדולות ומרשימות, מלאות בסוכר מקורמל ומצופות במעט שוקולד לבן וקישוטים של אהבה. עוד מהחוויות של בייקרי 365 עם ריקי ביטון במטבח של פלאשף…
– מכינים כמות אחת של בצק עלים קלאסי על פי המדריך המלא שלנו.
– לאחר כל הקיפולים, מפזרים המון סוכר על משטח העבודה ומניחים את הבצק המקופל. מפזרים עוד סוכר על הבצק המקופל.
– מתחילים לרדד את הבצק לעלה דק כאשר כל הזמן מוודאים שהבצק מכוסה סוכר הן מלמעלה והן מלמטה
– מנסים להגיע לעלה בגודל 30X60 ס"מ ובעובי 3 מ"מ שמכוסה כולו בסוכר
– מגלגלים משני הצדדים של הדופן הרחבה אל המרכז כמו ספר תורה
– פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומסדרים אותן עם רווחים על גבי מגש עם נייר אפייה
– מניחים מעל נייר אפייה ומגש נוסף ומועכים את העוגיות בעדינות על מנת לשטח אותן לעובי של כ-1 ס"מ
– אופים ב-200 מעלות כ-10 דקות עם המגש הנוסף מעל
– לאחר מכן, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, מסירים את המגש הנוסף ואת נייר האפייה העליון ואופים עוד כ-15 דקות עד לקירמול והזהבה. מצננים.
– אם רוצים ניתן לטבול את האזניים בתערובת של 80 גרם שוקולד לבן ו-20 גרם חמאת קקאו מומסים יחד ולעטר במעט סוכריות או פטל מיובש קראנצ'י