הביצה של הפסחא

פתחנו את השבוע עם השראה מהמון ביצי פסחא משוקולד, אז רק ראוי שנסיים אותו עם ביצה משלנו. והפעם, "טארט ביצה בקן" – טארט פריך שקדים במילוי קרם שקדים ועליו קן משוקולד וביצה של מוס שוקולד לבן וקונפי פירות טרופיים.

IMG_9357_2.JPG

ניתן להכין בגרסה כשרה לפסח אם מוותרים על הבצק הפריך (או מחליפים אותו בבצק כשר)

חומרים ל-5 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ

פריך שקדים:

250 גרם קמח (כוסות ושני שליש)
2 גרם מלח (חצי כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה

– שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
– מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, אבקת השקדים ולבסוף את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
מקררים היטב את הבצק 2-3 שעות לפחות ורצוי לילה
– מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ ומרפדים רינגים או תבניות בגודל הרצוי
– אופים ב160 מעלות כ-10-15 דקות עד להזהבה.  מצננים.

קרם שקדים

65 גרם סוכר (1/3 כוס)
60 גרם חמאה רכה
65 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
1 ביצה גודל L
16 גרם קמח (2 כפות) (אפשר קורנפלור בגרסה כשרה לפסח)

  • מקציפים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד שתפוח ואוורירי
  • מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שמתאחד
  • לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתאחד. חשוב לגרד את דפנות הקערה שלא תישאר חמאה בצדדים.
  • יוצקים קרם שקדים עד שני שליש גובה לתוך הטארט. אופים בתנור ב-160 מעלות כ-15 דקות. מצננים.

קונפי טרופי

100 גרם מחית פסיפלורה
125 גרם מחית אננס
30 גרם גלוקוז
15 גרם סוכר אינוורטי
6 גרם פקטין NH
40 גרם סוכר

  • מחממים מעט את המחיות עם הגלוקוז והסוכר אינוורטי
  • מערבבים יחס את הפקטין והסוכר ומוסיפים אל הסיר
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות
  • מסירים מהאש ויוצקים מיד לתבניות של חצאי כדור קטנים
  • מקפיאים לחלוטין

מוס שוקולד לבן

160 גרם שמנת מתוקה (1)
מעט תמצית וניל
240 גרם שוקולד לבן
6 גרם ג'לטין
36 גרם מים
20 גרם רום לבן
400 גרם שמנת מתוקה (2)

  • ממיסים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה (1) עם הווניל ויוצקים על גבי השוקולד
  • מערבבים היטב לקבת אמולסיה חלקה ומבריקה ללא גושים
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים פנימה יחד עם הרום. מערבבים היטב.
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ומקפלים פנימה אל הגנאש
  • יוצקים אל תבנית הביצים עד חצי גובה ומקפיאים כמה דקות
  • מחלצים את הקונפי הקפוא ומחברים כל שני חצאים לכדור ומניחים במרכז הביצה
  • יוצקים עוד מוס עד למעלה ומקפיאים לחלוטין כמה שעות

ריסוס שוקולד
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאת קקאו
מעט צבע מאכל לבן (אופציונלי)

  • ממיסים יחד את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו
  • מוסיפים פנימה את צבע המאכל ומבלנדרים הכל היטב
  • מרססים את הביצים הקפואות עם הריסוס הלבן

 

קן שוקולד
200 גרם שוקולד לבן

  • מניחים מגש במקפיא למשך שעה לפחות (רצוי כמה מגשים אם אפשר)
  • ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומשתמשים בו מיד כשהוא חם (בסביבות 45 מעלות)
  • מעבירים את השוקולד לשקית זילוף עם צנטר חלק קטן מאוד
  • מזלפים פסים של שוקולד על המגש ומחכים מעט שיתקשו ויפסיקו להיות מבריקים
  • משחררים אותם בעדינות באמצעות שפכטל או סכין מהמגש ומגלגלים אותם לצורת עיגול בגודל של הטארט
  • אם הם נשברים אז הם התקררו מדי ואם הם נדבקים לידיים ונמסים אז הם לא התקררו מספיק

הרכבה

  • מניחים קן על גבי כל טארט ומניחים במרכז כל קן את הביצה
  • מעטרים בקישוטי שוקולד אם רוצים
  • מפשירים ומגישים

IMG_9359_2.JPG

מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. אמירה הגיב:

    היי
    הריסוס כמויות שוות של שוקולד לבן וחמאת קקאו?
    כמה גר' צבע לבן הוספת ?
    נראה מהמם.

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה!
      כן, כמות שווה כדי לקבל ריסוס דק מאוד. בערך 2 גרם צבע.

      אהבתי

  2. בועז הגיב:

    נראה מעולה וביצוע מושלם! אבל יש איך להפוך את המוס שוקולד לבן לפרווה?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      בעייתי. אין דרך פשוטה וטעימה לעשות את זה.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s