עוגת קרפים

עוגה מדהימה לשבועות שרקחתי לכם יחד עם מלכת הקרמל רונית צין-קרסנטי. עוגת קרפים במילוי קרם מסקרפונה מוקצף ובציפוי של קרמל פסיפלורה נוזלי (אפשר גם בטעמים אחרים). והבונוס, ניתן למלא את הקרפים בקרם המסקרפונה, לגלגל ולהגיש כבלינצ'סים בארוחת החג.

IMG_9645_2

אנחנו בחרנו להשתמש בחמאה חומה שהיא כמעט שרופה ונותנת טעם אגוזי קרמלי לקרפים. אם אתם לא רוצים אתם יכולים פשוט להמיס את החמאה ולהמשיך במתכון כרגיל.

לקרפים:
50 גרם חמאה
3 ביצים גדולות
420 גרם קמח (3 כוסות)
45 גרם סוכר (3 כפות)
10 גרם מלח (כפית וחצי)
900 גרם חלב (3 כוסות ו-3/4)
מעט תמצית וניל

  • שמים את החמאה בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהיא נמסה. ממשיכים לבשל תוך בחישה עדינה עד שהיא נהיית חומה. זהירות לא לשרוף את החמאה.
  • שמים את כל החומרים בקערה מלבד הקמח ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבב בעדינות עד שאין גושים של קמח. חשוב לא לערבב יותר מדי.
  • נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.
  • מחממים מחבת בינונית ומשנים אותה קלות.
  • יוצקים 2-3 כפות מהתערובת אל המחבת ומורחים אותה בזריזות ובעדינות על פני המחבת לשכבה דקה מאוד
  • כאשר החלק העליון מתייבש מעט ניתן להפוך את הקרפ בעדינות ולהמשיך את הטיגון מהצד השני
  • מעבירים את הקרפ המוכן לצלחת וממשיכים עם כל יתר הקרפים. נותנים להם להתקרר היטב.

IMG_20170521_213432

קרם מסקרפונה וניל
375 גרם גבינת מסקרפונה (כוס וחצי)
375 גרם שמנת מתוקה (כוס וחצי)
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה מאוד

IMG_20170521_215825

רוטב קרמל פסיפלורה
200 גרם סוכר (1 כוס)
20 גרם גלוקוז (2 כפות)
120 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
20 גרם חמאה (1)
40 גרם חמאה (2)
170 גרם מחית פסיפלורה (או כל פרי אחר שתרצו) (כ-3/4 כוס)

  • שימו לב לאופן ההכנה המיוחד של הקרמל הזה
  • שמים בסיר את הסוכר, הגלוקוזה, השמנת והחמאה (1) ומבשלים עד לרתיחה
  • מוסיפים את מחית הפרי ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד. חשוב להקפיד לנקות את שולי ותחתית הסיר כדי שהתערובת לא תישרף.
  • ממשיכים בבישול עד שהתערובת מסמיכה מעט והבועות שבשולי הסיר מתנתקות מהדפנות.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה (2). מערבבים עד שהיא נטמעת היטב בתערובת.
  • מניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר

IMG_20170521_231150

הרכבה:

  • מניחים קרפ אחד בתחתית של צלחת גדולה ומורחים עליו שכבה דקה של קרם המסקרפונה
  • מניחים מעליו קרפ נוסף ומורחים גם עליו שכבה דקה של קרם
  • חוזרים על הפעולה עד שמסיימים עם כל הקרפים ומתקבל מגדל יפה ויציב
  • דוחסים בעדינות את מגדל הפנקייקים כלפי מטה על מנת שהם כולם יידבקו זה לזה
  • מורחים עוד שכבה דקה של קרם על גבי הקרפ העליון
  • מזלפים בחופשיות את רוטב הקרמל מעל מגדל הקרפים (אם הסירופ סמיך מדי, ניתן לחמם אותו מספר שניות במיקרוגל)
  • רצוי לתת לעוגה להתייצב כמה שעות במקרר לפני ההגשה

IMG_9647_2

 

מודעות פרסומת

There are 7 comments

  1. אופיר

    היי, לגבי הקרמל, במידה ואין לי גלוקוז ואני מעדיף את הקרמל ללא מחית הפסיפלורה ניתן לוותר עליהם? או להחליפם במשהו אחר?

    1. בייקרי 365

      אם אין גלוקוז אז ניתן להשתמש בסירופ תירס ואם גם אין אז אפשר דבש אבל יהיה טעם של דבש לקרם.
      אם לא רוצים פסיפלורה אז אפשר להחליף במחית פרי אחרת, בחלב או במים, אבל לא להשמיט לחלוטין

  2. יוליה

    כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה?
    ואיפה קונים מחית פסיפלורה?

    1. בייקרי 365

      מחיות קונים קפואות בחנויות שמתמחות בקונדיטוריה. אפשר להחליף גם במחית מנגו שמכינים ממנגו טרי טחון.

    2. בייקרי 365

      העוגה תישמר במקרר עד שלושה ימים, רצוי ללא הרוטב. את הרוטב שומרים בקופסא אטומה, מחממים קלות ויוצקים על העוגה ביום ההגשה

השאר תגובה