"אם אין לחם שיאכלו בריוש" זה התרגום המדוייק למשפט המפורסם של מארי אנטואנט. ואם לומר את האמת, אני מוכן לאכול בריוש כל יום. מאפה עשיר בביצים ובחמאה שמקבל באהבה כל מה שתרצו לצרף אליו – מתוק או מלוח. ואם נשאר לכם קצת לחם, ביום למחרת הופכים אותו לפרנץ' טוסט מדהים. המדריך השלם לפניכם…
חומרים ל-12 בריושים בינוניים
250 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
30 גרם סוכר (2 כפות)
6 גרם מלח (1 כפית)
3 גרם שמרים יבשים (חצי כפית) או 10 גרם שמרים טריים (1 כף)
180 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
165 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- שמים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים
- מוסיפים את הביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-2-3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ויבש
- מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-5-10 דקות
- הבצק צריך להיות אחיד וגמיש
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומוציאים אליו את הבצק. עם מעט קמח מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות. מכסים בשקית או במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות עד שמתקבל בצק יציב וקר.
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים במשקל כ-50 גרם כל אחד ומחזירים למקרר ל-10 דקות נוספות
- בכל פעם מוציאים כדור אחד מהמקרר ועל משטח מקומח קלות מגלגלים לגליל באורך כ-5 ס"מ
- באמצעות האצבעות צובטים כדור בקוטר כ-2 ס"מ עד שהוא כמעט מתנתק
- מניחים את החלק הארוך יותר בתחתית של שקע בתבנית שקעים ומועכים אותו כלפי מטה. עם אצבע מקומחת קלות עושים גומה במרכז ומכניסים אליה בעדינות את הכדור שבראש הגליל.
- חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים שבמקרר
- מכסים את התבנית בשקית גדולה ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות כ-10-13 דקות.
היי
אפשר להתפיח במקרר למשך הלילה?
כן
האם אפשר להכין כיכר בריןש במקום לחמניות?
כן, בהחלט
אין שום נוזלים בבצק?
יש ביצים
שמים גם שמרים טריים וגם יבשים?
או טריים או יבשים אבל לא את שניהם